Siguldā, Cēsīs, Jaunmārupē un Jēkabpils pusē iedzīvotājus satrauc tanki un kara aviācija

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien daudzus Latvijas iedzīvotājus satrauca visai neierasti skati. No dažādām valsts vietām iedzīvotāji, satraukuma pilni, TVNET ziņoja par bruņotas tehnikas pārvietošanas - Siguldā un Cēsīs novērota zemu lidojoša armijas aviācija, Jēkabpils pusē tanki, bet pa Rīgas apvedceļu brauca diezgan iespaidīga armijas auto kolonna, pārējiem satiksmes dalībniekiem liekot stāties ceļa malā un nogaidīt, kamēr tā pabrauc garām.

Foto: TVNET lasītāja foto
Foto: TVNET lasītāja foto

Nedēļas nogalē Latvijā ieradās pirmā Kanādas bruņoto spēku 1. mehanizētās brigādes karavīru grupa vairāk nekā 100 cilvēku sastāvā, lai pildītu dienesta pienākumus daudznacionālajā kaujas grupā Ādažos. Karavīri ieradās lidostā «Rīga» ar lidmašīnu CC-150 «Polaris». Tāpat svētdien, 11.jūnijā,

Rīgas ostā tika nogādāta Spānijas bruņoto spēku tehnika, tai skaitā tanki «Leopard», kājnieku kaujas mašīnas «Pizarro», kā arī inženieru un loģistikas tehnika.
Foto: TVNET lasītāja foto
Bruņoto spēku tehnika svētdien un pirmdien, 12.jūnijā, tiks transportēta uz Ādažu bāzi, kur Spānijas kontingenta karavīri pildīs dienesta pienākumus NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā, tāpēc autovadītājiem ceļu posmos starp Rīgu un Ādažiem jārēķinās ar iespējamiem īslaicīgiem satiksmes apgrūtinājumiem.

Bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem. Militārās tehnikas kolonnas pavada Militārā policija, Valsts policija vai Pārvietošanas koordinācijas centrs.

Tuvojoties militārās tehnikas kolonnai, bruņotie spēki aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnu kustību, piemēram, mēģinot to apdzīt.

Bruņotie spēki uzsver, ka Latvijas gaisa telpā militāro gaisa kuģu lidojumi notiek tikai normatīvajos aktos noteiktajā augstumā un ātrumā, līdz ar to radītais troksnis ir īslaicīgs un nenodara kaitējumu cilvēkam un īpašumam.

Iespēju robežās operatīvā informācija par to ir pieejama bruņoto spēku Twitter profilā @Latvijas_armija.

19.jūnijā Ādažu bāzē notiks svinīgā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija, kas noslēgs NATO daudznacionālo bataljona līmeņa kaujas grupu izvietošanu Baltijas valstīs un Polijā.

Kā ziņots, 2016.gada 8.jūlijā NATO samitā Varšavā NATO valstu un valdību vadītāji apstiprināja vienošanos par daudznacionālo bataljona līmeņa kaujas grupu izvietošanu Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Polijā. Kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību, nodrošināt stabilitāti un novērst jebkādu konfliktu izcelšanos, sūtot skaidru signālu, ka NATO ir vienota.

NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1000 karavīru no Albānijas, Itālijas, Kanādas, Polijas, Slovēnijas un Spānijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu