CVK skatīs sūdzību par Rēzeknes domes vēlēšanu rezultātiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien skatīs sūdzību par Rēzeknes domes vēlēšanu rezultātiem, aģentūru LETA informēja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

CVK sēde par šo jautājumu notiks plkst.14 Rīgā, Smilšu ielā 4.

Sūdzību par Rēzeknes domes vēlēšanu rezultātiem, kurā lūgts tos atcelt, CVK saņēma 9.jūnijā. Sūdzību iesnieguši četru Rēzeknes domes deputātu kandidātu sarakstu pārstāvji - «Latvijas Krievu savienības» saraksta iesniedzējs Aleksandrs Kļimovs, «No sirds Latvijai» saraksta iesniedzējs Aivars Stikuts, «Latgales partijas», nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK, partijas «Vienotība» kandidātu saraksta iesniedzēja Līvija Plavinska un Latvijas Reģionu apvienības, «Latvijas attīstībai», politiskās partijas «Alternative» kandidātu saraksta iesniedzējs Vjačeslavs Dubovskis.

Kā ziņots, CVK iepriekš kā pamatotu atzina sūdzību par 785.vēlēšanu iecirkņa Ķekavas novadā rezultātiem un izsludināja atkārtotu balsošanu šajā iecirknī 22.jūlijā.

CVK ir izskatījusi un noraidījusi vairākas citas sūdzības, kurās tika lūgts atcelt 38 Rīgas pilsētas vēlēšanu iecirkņu rezultātus, Jaunpils novada domes vēlēšanu rezultātus, Olaines novada domes vēlēšanu rezultātus, kā arī veikt vēlēšanu zīmju pārskaitīšanu 153.vēlēšanu iecirknī Rīgā, visos Olaines novada vēlēšanu iecirkņos un 554.vēlēšanu iecirknī Kuldīgas novada Īvandes pagastā.

CVK lēmumus par vēlēšanu rezultātiem trīs darbdienu laikā var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā. Tiesai saņemtās sūdzības jāizskata septiņu dienu laikā, bet tiesas pieņemtais lēmums ir galīgs un vairs nav pārsūdzams.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu