Latgalē par nelikumīgu robežas šķērsošanu aiztur Irākas un Turcijas pilsoņus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe / LETA

Latgalē pagājušās nedēļas nogalē par nelikumīgu robežas šķērsošanu aizturēti Irākas un Turcijas pilsoņi, informēja Valsts robežsardze.

Robežsargi, pārbaudot vietējo iedzīvotāju sniegto informāciju, Krāslavas novada Ikažencu ciema apkaimē aizturēja sešus cilvēkus - piecus Irākas pilsoņus un vienu Turcijas pilsoni, kuri iepriekš bija nelikumīgi šķērsojuši valsts robežu.

Nevienai no aizturētajām personām nebija personību apliecinošu dokumentu, tādejādi valstiskā piederība noskaidrota personu intervēšanas laikā.

Par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu personu grupā sākts kriminālprocess, likumpārkāpēji ievietoti aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā Daugavpilī.

Šogad kopumā par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu ir aizturēti 65 trešo valstu pilsoņi. Puse no viņiem ir Vjetnamas pilsoņi. Savukārt pērn par zaļās robežas nelikumīgu šķērsošanu aizturēti 369 trešo valstu pilsoņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu