VL-TB/LNNK drīzāk atbalstītu progresīvāku IIN, nevis likmes samazinājuma atlikšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) drīzāk atbalstītu progresīvāku iedzīvotāju ienākumu nodokli (IIN), nevis IIN likmes samazinājuma atlikšanu uz vēlāku laiku.

VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars aģentūrai LETA pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) sacīja, ka politiskā spēka valde atgādināja par savu ideju ieviest IIN progresivitāti. Tāpat nacionālajai apvienībai izšķiroši svarīgs punkts esot atvieglojumi par apgādājamiem un to apmērs.

Viņš arī piebilda, ka VL-TB/LNNK drīzāk piekristu lielākai progresivitātei IIN, nevis likmes samazinājuma atlikšanai uz pusgadu.

Premjers aģentūrai LETA teica, ka labākais variants šajā jautājumā tiks izvēlēts pēc diskusijām ar koalīcijas partneriem. Pagaidām viņš nevarot pateikt, kura no iespējamām varētu tikt atbalstīta.

Kā ziņots, valdošā koalīcija plāno pārrunāt arī dažādus jaunus priekšlikumus kompensējošajiem mehānismiem, ieviešot nodokļu reformu, - IIN lielāku progresivitāti, iespēju par pusgadu atlikt IIN likmes samazināšanu, kā arī citus ierosinājumus, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Ja būs nepieciešami papildu kompensējošie mehānismi, tad IIN likmes samazinājumu līdz 20% varētu ieviest pusgadu vēlāk - nevis no nākamā gada 1.janvāra, bet gan no 1.jūlija. Tāpat varētu tikt apspriesta progresīvāka IIN likme nekā bija plānots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu