Par vardarbību pret bērnu piecus gadus varētu liegt audzināt bērnus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Labklājības ministrija (LM) rosina personai, kura ir administratīvi sodīta par fizisku vai emocionālu vardarbību pret bērnu, liegt piecus gadus strādāt, veikt brīvprātīgo darbu un sniegt pakalpojumus bērnu aprūpes, izglītības, veselības aprūpes un citās iestādēs, kā arī pasākumos, kur piedalās bērni.

Kā informēja Egils Zariņš, to paredz pēc labklājības ministra Jāņa Reira (V) iniciatīvas sagatavotie un Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā iesniegtie grozījumi Bērnu tiesību aizsardzības likumā.

Zariņš skaidroja, ka patlaban saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu par fizisku vai emocionālu vardarbību pret bērnu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 70 eiro. Ja pārkāpums izdarīts atkārtoti, gada laikā pēc administratīvā soda uzlikšanas, uzliek naudas sodu no35 līdz 210 eiro.

Turklāt saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likumu, pienākums izvērtēt, vai persona, kura sodīta par fizisku vai emocionālu vardarbību pret bērnu, neapdraud bērna drošību, veselību vai dzīvību, ir iestādes vadītājam vai pasākuma organizatoram. Tāpēc persona, kura ir administratīvi sodīta par fizisku vai emocionālu vardarbību pret bērnu, var turpināt arī turpmāk strādāt iestādēs, kurās uzturas bērni, ja darba devējs uzskata, ka šī persona neapdraud bērnus, skaidro LM.

LM uzskata, ka, lai izskaustu fizisku un emocionālu vardarbību, būtiski paredzēt adekvātu administratīvo sodu par vardarbīgo izturēšanos pret bērnu. Tāpēc paralēli ir sagatavoti un izskatīšanai Saeimā virzīti Reira iniciēti grozījumi Bērnu tiesību aizsardzības likumā. Grozījumi rosina paaugstināt administratīvo sodu personām, kuras bijušas fiziski vai emocionāli vardarbīgas pret bērnu no 70 eiro līdz 700 eiro.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu