Kāda no Latvijas pilsētām 2027.gadā kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Saskaņā ar Eiropas Parlamenta (EP) šodien apstiprināto Eiropas kultūras galvaspilsētas valstu sarakstu, 2027.gadā šo titulu iegūs kāda no Latvijas pilsētām, informēja EP Informācijas birojā Latvijā.

Katru gadu divas dalībvalstis var izvēlēties Eiropas Kultūras galvaspilsētu, bet tagad reizi trīs gados programmā varēs piedalīties arī Norvēģija, Islande, Lihtenšteina un Šveice, šodien lēma EP deputāti.

Informācijas birojā skaidro, ka Eiropas kultūras galvaspilsētu programmas mērķis ir veicināt kultūras bagātību un daudzveidību un stiprināt iedzīvotāju piederības sajūtu vienotai kultūrtelpai. Kultūras programma un tās ietvaros veiktās investīcijas savukārt dod savu artavu ilgtspējīgā pilsētu attīstībā.

Sešus gadus pirms kultūras galvaspilsētas programmas sākuma valsts rīko atlasi pilsētas izvēlei, savukārt neatkarīga dalībvalsts un Eiropas ekspertu žūrija izvēlas vairākas kandidātpilsētas. Atlases otrajā kārtā žūrija no katras valsts izvēlas vienu pilsētu, ņemot vērā piedāvātās kultūras programmas Eiropas dimensiju un sasaisti ar ilgtspējīgu pilsētas attīstību, norāda Informācijas birojā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu