Siguldas pusē militāro mācību dalībnieki iebrauc saimniecībā; armija atvainojas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Siguldas pusē kāds iedzīvotājs nofilmējis militāro mācību «Saber Strike 2017» dalībniekus, kuri iebraukuši saimniecībā un sākuši mācību kauju. Latvijas armija atvainojas zemes īpašniekiem par šādiem pārpratumiem un uzsver, ka mācības ir būtiska valsts aizsardzības sastāvdaļa.

«Parasti saka, ka pirmdienas ir stresainas un smagas dienas. Cilvēki mīļie, ko jūs teiktu, ka bez nekādiem brīdinājumiem un saskaņošanas jūsu teritorijā sāk braukt vesela karavāna ar armijas transportu... un... pēc kāda laika sākas smaga apšaude? Karš? Nē, NATO apmācības! Lūk, tā ir stresaina pirmdiena! Vai tiešām šādas lietas nav jāsaskaņo ar zemes īpašniekiem?» - šāds ieraksts ievietots Kristapa Ozoliņa Facebook kontā.

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) atvainojas tiem zemes īpašniekiem, kuru īpašumos pārpratumu dēļ ir iebraukusi militārā tehnika.

«Noritējušas lielas mācības, kurās pirmo reizi ir tik liela Latvijas un sabiedroto spēku vienību karavīru un bruņutehnikas iesaiste ārpus poligoniem. Atvainojamies tiem īpašniekiem, kuru īpašumos pārpratumu dēļ ir iebraukusi militārā tehnika. No šādām situācijām, ņemot vērā mācībās iesaistīto resursu apjomu, diemžēl nav iespējams izvairīties. NBS no savas puses darīs visu, lai novērstu radītās sekas. Tāpēc pateicamies Kristapam par sniegto informāciju. Tuvākajā laikā Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji ar Kristapu mēģinās sazināties caur sociālajiem medijiem, lai noskaidrotu notikušā apstākļus un precizētu konkrētu vietu,» portālam TVNET pauda NBS pārstāve kapteine Sandra Brāle.

Latvijas armija uzsver, ka mācības ir būtiska valsts aizsardzības sastāvdaļa, lai nodrošinātu NBS un sabiedroto spēku kaujas spējas, kas ir garants mūsu drošībai un mieram.

«Militārās mācības notiek, lai šos pašus iedzīvotājus, viņu bērnus, pasargātu no iespējamā apdraudējuma. Latvijas sabiedrībai jālepojas ar mūsu un sabiedroto spēku karavīriem, jo viņi trenējas, lai aizsargātu Latviju, mūsu valsti. Šīs mācības ir apliecinājums tam, ka mēs neesam vieni, ar mums ir sabiedroto spēku karavīri, kuri atbalsta mūs un kopā ar mums trenējas ārpus poligona robežām. Turklāt šī ir iespēja bruņotajiem spēkiem būt tuvāk sabiedrībai un labāk iepazīt vienam otru,» pauž NBS.

Bruņotie spēki arī uzsver, ka tie nav pielādēti ieroči, jo mācības ar kaujas munīciju notiek tikai šim nolūkam paredzētos poligonos un atbilstoši sertificētās šautuvēs, nodrošinot attiecīgu drošības perimetru.

Tāpat NBS pauž pateicību iedzīvotājiem par atbalstu un norāda, ka mācību norises laikā ir saņēmuši daudz atzinīgu vārdu no novadu iedzīvotājiem par mācību norisi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu