Vāc parakstus par atļauju filmēt deputātu darbu Saeimā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Sabiedrības iniciatīvu portālā «Manabalss.lv» sākta parakstu vākšana par atļauju filmēt deputātu darbu Saeimā.

Kā iniciatīvas autore norādīta Paula Apse.

Apse iniciatīvas pieteikumā uzsvēra, ka vēlas mainīt sabiedrības ierobežoto skatījumu deputātu darbā. «Vēlamies sniegt plašāku video informāciju par tautas kalpiem, jo rakstiskā informācija var sniegt nepatiesības vai nesniegt informāciju vispār,» uzskata idejas autore, piebilstot, ka ar šādu iniciatīvu ir vēlme parādīt, ko tad īsti deputāti dara valsts vadībā.

Apses ieskatā šādas iniciatīvas rezultātā mainīsies tas, ka «taps skaidrāks viss noslēpumainais».

Iniciatīvā rosināts atļaut jebkuras Saeimas sēdes tiešu straumēšana vairākās kamerās ar piekļuvi internetā. Tāpat jānodrošina gan vispārēja atļauja filmēt deputātu darbu jebkuram iestādes darbiniekam, gan uzstādīt atsevišķas tiešai straumēšanai paredzētas kameras.

Viņasprāt, realizējot šādu ieceri, iedzīvotāji uzzinās, kas notiek Saeimas deputātu darba laikā un cik lietderīgi tiek izlietots valsts finansējums dažādu likumu jautājumu lemšanā.

Kā ziņots, deputāti pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus parlamenta Kārtības rullī, paredzot noteikt, ka Saeimas komisijas sēdes turpmāk varēs ierakstīt tikai ar parlamenta iekārtām, vai arī akreditēti žurnālisti.

Lai arī deputāti iepriekš Saeimas Juridiskās komisijas sēdē, apspriežot šīs izmaiņai, tieši nepieminēja politiķi Artusu Kaimiņu (KPV LV), kurš mēdz filmēt komisiju sēdes un arī montētus materiālus ievietot internetā, noprotams, ka šī norma liegtu viņam filmēt sēdes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu