VID no amata atstādinātajiem Bogdanoviem piedāvās citus amatus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

No amata pienākumu pildīšanas atstādinātajām Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldes (FPP) amatpersonām Kristīnei un Maksimam Bogdanoviem VID piedāvās ieņemt citas amata vietas ar iepriekšējo algu, sacīja VID pārstāve Aļona Zandere. Rīkojumu par šo amata vietu piedāvājumu VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule parakstīs rīt no rīta un tad Bogdanoviem uz dzīvesvietu tiks izsūtītas ierakstītas vēstules.

Maksimam Bogdanovam piedāvā Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes 1.piedziņas daļas 3.nodaļas galvenā nodokļu inspektora amatu, jo viņam ir ekonomista izglītība. Savukārt Kristīnei Bogdanovai piedāvā Juridiskās un pirmstiesas strīdu izskatīšanas pārvaldes Tiesību aktu daļas galvenā jurista amatu, jo viņai ir juridiskā izglītība, noskaidroja TVNET.

«Rīkojumu par šo amata vietu piedāvājumu VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule parakstīs rīt no rīta un tad Bogdanoviem uz dzīvesvietu tiks izsūtītas ierakstītas vēstules, kā arī VID ar viņiem sazināsies telefoniski. Paredzēts, ka abi Bogdanovi saglabā iepriekšējās darba algas,» sacīja Zandere.

Gadījumā, ja Bogdanovi nepiekritīs ieņemt piedāvātās amata vietas, viņi saglabās esošās amata vietas, taču uz kriminālprocesa izmeklēšanas laiku būs atstādināti no amata pienākumu pildīšanas un darba algu nesaņems.

Jau ziņots, ka VID pēc informācijas saņemšanas no Drošības policijas (DP) abus Bogdanovus vakar, 13.jūnijā, atstādināja no amata pienākumu pildīšanas.

Bogdanovi atzīti par aizdomās turētajiem kriminālprocesā par valsts noslēpuma apzinātu izpaušanu.

Maksims Bogdanovs ieņēma FPP Finanšu izlūkošanas daļas operatīvās nodaļas vadītāja, bet Kristīne Bogdanova FPP Pirmās izmeklēšanas daļas vadītāja amatus.

DP veica kratīšanu Kristīnes Bogdanovas darba vietā.

Par valsts noslēpuma apzinātu izpaušanu, ja to izdarījusi persona, kura bijusi brīdināta par valsts noslēpuma neizpaušanu, bet šim nodarījumam nav spiegošanas pazīmju, var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar piespiedu darbu vai ar naudas sodu.

Maksims Bogdanovs ir bijušā Organizētās noziedzības un apkarošanas pārvaldes, pašreizējā AS «Ventspils nafta» grupas uzņēmuma «LasRosTrans» drošības direktora Leonīda Bogdanova dēls.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu