Nacionālo aizsardzības akadēmiju absolvēs 41 kadets

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Piektdien, 16.jūnijā, plkst. 10:30, Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā notiks vairāku studiju programmu absolventu izlaidums, kurā pirmās virsnieka – leitnanta – dienesta pakāpes zīmotnes saņems 41 kadets, portāls TVNET uzzināja Aizsardzības ministrijā (AM).

Jaunos virsniekus sveiks Valsts prezidents Raimonds Vējonis, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Leonīds Kalniņš.

Šogad studiju programmu «Sauszemes spēku militārā vadība» absolvēs desmit virsnieki, «Jūras spēku militārā vadība» – seši virsnieki, «Gaisa spēku militārā vadība» – astoņi virsnieki, savukārt «Komandējošā sastāva virsnieka» studiju programmu absolvēs 17 virsnieki.

Ceturtdien, 15. jūnijā, plkst.16:50 notika akadēmijas absolventu fotografēšanās pie viena no Latvijas valstiskās neatkarības simboliem – Brīvības pieminekļa, savukārt plkst. 21:45, Brāļu kapos pie Mātes Latvijas tēla kadeti dos virsnieka svinīgo solījumu.

Nacionālie bruņotie spēki aicina jauniešus ar vidējo un augstāko izglītību izvēlēties militāro karjeru un studēt Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, lai apgūtu virsnieka profesiju. Tā ir vienīgā Latvijas augstākā militārā mācību iestāde, kuras uzdevums ir sagatavot profesionāli izglītotu komandējošo un militāro speciālistu sastāvu Latvijas valsts aizsardzības nozarei. Plānots, ka 2017./2018. studiju gadā akadēmija uzņems 120 kadetus.

Kandidātu pieteikšanās studijām notiek līdz 31.jūlijam Rekrutēšanas un atlases centrā, Rīgā, Krustabaznīcas ielā 9. Ar akadēmijas piedāvātajām studiju un apmācības programmām un kandidātiem izvirzītajām prasībām var iepazīties akadēmijas interneta vietnē www.naa.mil.lv, bet ar pieteikšanās kārtību un atlases procesu militārajam dienestam – bruņoto spēku interneta vietnes www.mil.lv sadaļā «Rekrutēšana», neskaidrību gadījumā rakstot uz elektronisko pasta adresi rekrutesana@mil.lv vai zvanot pa tālruni 67137137.

Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija jauniešiem piedāvā studiju iespējas četrās profesionālās augstākās izglītības studiju programmās. Jaunieši ar vidējo izglītību var studēt profesionālā bakalaura studiju programmās «Sauszemes spēku militārā vadība», «Gaisa spēku militārā vadība» vai «Jūras spēku militārā vadība.» Kopējais studiju ilgums šajās studiju programmās ir 4 gadi un 6 mēneši. Atkarībā no izvēlētās specialitātes studiju programmas tiek realizētas sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti vai Latvijas Jūras akadēmiju.

Savukārt profesionālā augstākās izglītības programma «Komandējošā sastāva virsnieks» piedāvā jauniešiem ar jau iegūtu akadēmisko vai otrā līmeņa augstāko profesionālo izglītību studēt aizsardzības akadēmijā un iegūt otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību. Kopējais studiju ilgums pēc kadetu kandidātu apmācības – 1 gads un 3 mēneši.

Pirms studijām akadēmijā visiem atlasītajiem kandidātiem jāapgūst kadeta kandidāta kursa programma – 13 nedēļas Kājnieku skolā Alūksnē un astoņas nedēļas Instruktoru skolā, Cēsīs. «Komandējošā sastāva virsnieks» studiju programmā papildus vēl ir paredzēts astoņu nedēļu apmācības posms.

Papildus profesionālajām studiju programmām aizsardzības akadēmija nodrošina Virsnieka speciālista pamatkursu. Tajā uzņem valsts augstāko mācību iestāžu absolventus – ārstus, juristus, teologus, diriģentus, psihologus un IT speciālistus.

Studijas ir bez maksas, studiju laikā kadeti ir pilnā valsts apgādē, kadetiem maksā karavīra algu, uzturdevas kompensāciju, dzīvokļa īres kompensāciju, nodrošina karavīra sociālās garantijas, izmitināšanu dienesta viesnīcā, kā arī iespēju izmantot Sporta kluba kompleksu. Pēc akadēmijas absolvēšanas ir garantēta dienesta vieta Nacionālo bruņoto spēku vienībās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu