Straume: Vēlos KNAB padarīt par tikpat veiksmīgi strādājošu iestādi kā MIDD

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jēkabs Straume pauž vēlmi KNAB padarīt par tikpat veiksmīgi strādājošu iestādi kā Militārās izlūkošanas un drošības dienests (MIDD).

Straume līdz šim bija MIDD amatpersona. «Vēlētos dot savu ieguldījumu, pieredzi, zināšanas, lai arī KNAB padarītu par tikpat veiksmīgi strādājošu iestādi kā ir MIDD,» sarunā ar žurnālistiem norādīja šodien amatā apstiprinātais biroja vadītājs.

Viņš arī uzsvēra, ka korupcija ir milzīgs ļaunums, kas visās tautsaimniecības nozarēs un sabiedrības attiecību jomās grauj konkurenci, uzņēmējdarbību un valstij liedz iekasēt nodokļus atbilstošā apjomā.

Kā ziņots, Saeima šodien KNAB vadītāja amatā iecēla līdzšinējo MIDD amatpersonu Straumi.

Par savām prioritātēm Straume nosaucis KNAB kolektīva atjaunošanu, sašķeltības novēršanu birojā un valsts tautsaimniecības izaugsmes veicināšanu caur korupcijas novēršanas prizmu.

Jaunais KNAB vadītājs savā dzīves aprakstā norāda, ka viņam ir izkoptas verbālās un rakstiskās komunikācijas prasmes, veicot dienesta pienākumus kā struktūrvienības vadītājam, motivējot un apmācot padotos, kā arī sadarbojoties ar citu iestāžu un struktūrvienību amatpersonām. Straume norādījis, ka starptautiskās sadarbības līmenī spējot veiksmīgi komunicēt angliski un krieviski.

Savas organizatora un vadītāja prasmes Straume vērtē kā augstas. Ilgstoši viņš vadījis 20-50 darbinieku struktūrvienību, kā arī piedalījies dažādu ar MIDD kompetenci saistītu starpiestāžu un starptautisku pasākumu organizēšanā.

1976.gadā dzimušais Straume vairāk nekā 16 gadus strādājis MIDD, no tiem desmit gadus - pārvaldes priekšnieka amatā. Pirms tam viņš strādājis Valsts policijas Organizētās noziedzības un apkarošanas birojā.

Straume darbojies kā MIDD pārstāvis NATO Pretizlūkošanas dienestā Afganistānā, Mazārešarīfā, un kā MIDD pārstāvis NATO struktūrā Beļģijā un Afganistānā, Kabulā.

Papildus akadēmiskajai izglītībai viņš ieguvis plaša spektra zināšanas sekojošos kvalifikācijas celšanas kursos ASV un NATO struktūrās.

Straume karjeras laikā saņēmis 11 apbalvojumus, kurus pasniegušas gan Latvijas, gan NATO amatpersonas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu