Bezatbildīga māte ļauj maziem bērniem ārdīties braucošas automašīnas salonā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāds sociālā tīkla «Facebook» lietotājs nofilmējis brīdi, kad braucošā automašīna bērni lodā pa salonu, nav piesprādzēti, taču mātei, izskatās, ka ir pilnīgi vienalga. Par šo gadījumu informēta arī Valsts policija.

Aculiecinieks stāsta, ka tas noticis pirms pāris dienām, pie stūres bija samērā jauna sieviete, kura, kā izskatījās, notiekošo uztvēra par normu. Filmēts Rīgā, ceļā uz Ulbroku, netālu no «Rimi» veikala.

Savukārt Valsts policijas pārstāve Ance Rozīte TVNET skaidroja, ka diemžēl joprojām nākas secināt, ka aizvien ir vecāki, kas nedomā par savu un savu bērnu drošību. Šāda rīcība ir absolūti nepieņemama un nosodāma. Šajā un citās līdzīgās situācijās tiek riskēts ne tikai ar bērna un citu pasažieru drošību un pat dzīvību, bet tiek apdraudēti arī citu ceļu satiksmes dalībnieki, tādējādi radot bīstamu situāciju uz ceļa.

Negadījums var notikt acumirklī un pat vismazākā sadursme var beigties ar traumām.

Šis konkrētais gadījums tiks nodots kolēģiem izvērtēšanai un tiks uzsākta administratīvā lietvedība.

Valsts policija strikti atgādina, ka bērnus, kuru augums nepārsniedz 150 cm, automašīnā drīkst pārvest tikai un vienīgi bērna vecumam un svaram piemērotā sēdeklītī vai uz bērna svaram atbilstoša paliktņa, tāpat bērnam obligāti jābūt piesprādzētam ar drošības jostu.

Par šādu pārkāpumu ir paredzēta administratīvā atbildība, tomēr tā nav samērojama ar bērna veselību un dzīvību.

Šeit jāpiemin kāds traģisks negadījums pagājušās nedēļas nogalē Jaunpiebalgā, kur motorollera un vieglās automašīnas sadursmē bojā gāja sešus gadus veca meitenīte, bet pārējie iesaistītie ceļu satiksmes dalībnieki guva smagas traumas. Jāuzsver, ka negadījuma brīdī uz motorollera atradās trīs cilvēki, proti, abi vecāki un mazgadīgs bērns. Pieļaujot šādu situāciju, tiek apzināti riskēts ar bērna dzīvību, stāstīja Rozīte.

Šajā gadījumā jāvērš uzmanība uz vecāku atbildību - uz motorollera atradās trīs cilvēki, kas ir pret ceļu satiksmes noteikumu prasībām. Negadījuma vietā tika atrasta tikai viena aizsargķivere, kas nozīmē, ka divas personas uz motorollera atradās bez aizsargķiverēm.

Valsts policija aicina ikvienu aizdomāties par tiem, kas mums dārgi! Neriskēsim ar savu un savu līdzcilvēku dzīvībām!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu