Rēzeknes mērs aicina valsti pārņemt skolas kopā ar bērnudārziem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts savā pārziņā varētu pārņemt ne tikai vidusskolas ar visu to saimniecību, bet arī pārējās vispārizglītojošās mācību iestādes, komentējot iniciatīvu par vidusskolu nodošanu valstij, atzina Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (S).

«Šādā situācijā būtu tikai loģiski, ja valsts no pašvaldībām pārņemtu arī visu pirmsskolas izglītības iestāžu ar visu to saimniecību uzturēšanu. Atdosim visu šo iestāžu uzturēšanu valstij ar lielāko prieku,» teica Bartaševičs.

Pēc Rēzeknes mēra domām, līdzīgi kā daudzu citu, arī šīs reformas patiesai mērķis ir kārtējo reizi veikt finansējuma pārdali no pašvaldībām par labu valstij.

Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisija rosinās Ministru kabinetam vidusskolas nodot valsts pārziņā, šorīt mikroblogošanas vietnē «Twitter» paziņojusi šīs komisijas vadītāja Laimdota Straujuma (V). Par šādu bijušās Ministru prezidentes paziņojumu viņas vadītās komisijas deputāti ir pārsteigti.

Straujumas paziņojums sekojis pēc 14.jūnijā Saeimā noraidītā priekšlikuma Vispārējās izglītības likumā nostiprināt Ministru kabineta tiesības noteikt minimāli pieļaujamo izglītojamo skaitu klasē vai klašu grupā valsts un pašvaldību vispārējās izglītības iestādēs vidējās izglītības pakāpē. Noraidītie grozījumi valdībai būtu devuši tiesības arī noteikt minimāli pieļaujamo izglītojamo skaitu minētajā izglītības līmenī valsts augstskolu vispārējās vidējās izglītības iestādēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu