Slimnīcā nogādāti seši cilvēki ar karstuma dūrienu un pārkaršanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rinalds Ekmanis / LETA

Sestdien slimnīcās nogādāti seši cilvēki ar karstuma dūrienu un pārkaršanu, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Septiņus gadus vecs zēns lielāko dienas daļu pavadījis saulē un ļoti maz dzēris šķidruma. Rezultātā viņš tika nogādāts slimnīcā ar paaugstinātu ķermeņa temperatūru un pārkaršanas simptomiem.

Līdzīgi kāds trīs gadus vecs zēns visu dienu pavadījis saulē bez galvassegas, un viņam parādījušās pārkaršanas pazīmes. Tāpat mediķi slimnīcā nogādājuši vēl kādu teju trīs gadus vecu bērnu.

Palīdzība bija nepieciešama arī pieaugušajiem, piemēram, pārkaršanas dēļ slimnīcā nogādāts 31 gadus vecs vīrietis.

Bukša uzsvēra, ka galvenokārt cilvēki gūst saules dūrienu, jo ilgstoši uzturas saulē bez galvassegas un šķidruma lietošanas, un attiecīgi ceļas ķermeņa temperatūra līdz 40 vai 41 vienam grādam.

Kopumā dienests aizvadītajā diennaktī saņēmis 1198 izsaukumus, no tiem 262 bija saistīti ar dažādiem negadījumiem un traumām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu