Krimas okupācijā piedalījies krievu motociklists un politiķis nopircis dzīvokli Daugavpilī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Partijas «Vienotā Krievija» biedrs Konstantīns Karakovskijs, kurš aktīvi darbojas Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam lojālajā motoklubā «Nakts vilki» un kopā ar šiem motociklistiem piedalījies Krimas okupācijā, iegādājies dzīvokli Daugavpilī un regulāri apmeklē Latviju, vēsta TV3 raidījums «Nekā personīga».

Iepriekš viņam piederējis dzīvoklis arī Līvānos, bet tas pārdots.

Karakovskijs ir nelielas pašvaldības vadītājs un Istras apgabala «Nakts vilku» līderis. Laikraksts «Novaja gazeta» publicējis slepenu apbalvoto «Krimas neatkarības cīnītāju» sarakstu, kurā starp bokseriem, profesionāliem futbola huligāniem, motociklistiem un cilvēkiem ar kriminālu pagātni minēts arī Karakovskijs.

«Nakts vilki» dedzīgi atbalstījuši Krimas okupāciju un Donbasa prokremliskos teroristus. Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir «Nakts vilku» atbalstītājs. Viņš vairākas reizes vizinājies kopā ar šī kluba motociklistiem.

NATO stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts, norāda, ka «Nakts vilki» Krimas aneksijas periodā bija viens no aktīvākajiem propagandas līdzekļiem un arī ietekmēšanas veids.

«Šie cilvēki bija vieni no pirmajiem, kas skaļi teica, ka Krimai ir jāpievienojas [Krievijai]. (..) Principā, tādā ziņā viņi spēlēja vienu no centrālajām publiskajām lomām Krimas okupācijā un Krimas pievienošanā Krievijai,» raidījumam teica Sārts.

Pēc Krimas okupācijas un aneksijas pret «Nakts vilku» vadoni Aleksandru Zaldostanovu ar iesauku Ķirurgs rietumvalstis ieviesa sankcijas.

Pirms gada no Latvijas uz Krieviju tika izraidīts «Nakts vilku» filiāles līderis Krievijas pilsonis Igors Lakatošs.

Pēc kaimiņu teiktā, Karakovskijs ar sievu uz Daugavpili brauc regulāri. Nevienā no «Nekā personīga» aptaujātajām atbildīgajām iestādēm nespēja atbildēt, kāda veida iebraukšanas dokumentus Latvija viņiem ir izsniegusi.

Bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers pauda izbrīnu, kāpēc ar Krievijas varu saistītam cilvēkam pirkt mazvērtīgus īpašumus kaut kur Latgalē.

«Tas ir grūts jautājums. Tas būtu jāpapēta. Tik pat labi kādā dienā viņi kalpo kā palaidējfaktors kādai provokācijai, par kuru mēs nemaz nezinām. Viņi iespējams ir ļoti tuvu tai sistēmai, ka valstī iemitina cilvēkus kā spiegus, kas 20 gadus netraucē un tad pēkšņi vienā brīdī viņi visi sāk strādāt vienas valsts labā,» norādījis Zatlers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu