Plašā atkritumu ugunsgrēka dzēšana Jūrmalā turpinās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Plašais plastmasas atkritumu krāvumu ugunsgrēks Jūrmalā šorīt ir lokalizēts, taču dzēšana joprojām turpinās, līdz ar to satiksme attiecīgajā Ventspils šosejas posmā starp Melderu ielu un tirdzniecības centru «Kurši» joprojām ir slēgta, uzzinājām Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pēc vairāk nekā 12 stundu darba šorīt plkst.5.17 VUGD darbiniekiem paaugstinātās bīstamības ugunsgrēku Jūrmalā izdevās lokalizēt. Kopējā plastmasas atkritumu krāvumu degšanas platība bija 12 000 kvadrātmetri jeb 1,2 hektāri. Dega arī angārs desmit kvadrātmetru platībā.

Tomēr ugunsgrēks joprojām nav pilnībā likvidēts, tāpēc vairāk nekā 50 ugunsdzēsēji turpina darbu notikuma vietā.

Pēc sākotnējās informācijas, ugunsgrēkā cilvēki nav cietuši.

Kā ziņots, izsaukumu uz notikuma vietu ugunsdzēsēji saņēma vakar plkst.15.50 no aculieciniekiem, kuri pie Ventspils šosejas bija pamanījuši milzīgus melnu dūmu mutuļus. Noskaidrojās, ka deg atkritumi.

Dzēšanā vienlaikus iesaistījās aptuveni 50 ugunsdzēsēji, kuriem palīgā tika nosūtīti arī divi «Latvijas Dzelzceļa» ugunsdzēsības vilcieni un divas Valsts meža dienesta ugunsdzēsības autocisternas, bet Nacionālo bruņoto spēku helikopters nodrošināja ugunsgrēka dzēšanu no gaisa.

«Pasažieru vilciens» uz laiku apturēja vilcienu kustību Tukuma līnijas posmā no Slokas līdz Ķemeriem. Vilcieni visās Tukuma līnijas stacijās kursēja ar iespējamu kavēšanos.

VUGD aicināja cilvēkus uzturēties drošā attālumā no degšanas vietas, brīdinot, ka dūmi var būt kaitīgi veselībai. Ugunsgrēka vietā bija ieradušies arī Valsts vides dienesta speciālisti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu