Par Jūrmalas vicemēru kļūst «saskaņietis» Ņikiforovs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jūrmalas pilsētas priekšsēdētāja vietnieka amatā šodien ievēlēts bijušais Saeimas deputāts Ņikita Ņikiforovs (S), pastāstīja partijas «Saskaņa» pārstāve Katrīna Iļjinska.

Rīt, 20.jūnijā, Jūrmalas dome iecerējusi lemt par komiteju vadītāju iecelšanu. Gan Ņikiforovs, gan abas ievēlētās deputātes no «Saskaņas» - Larisa Loskutova un Elizabete Krivcova - strādās domes komitejās.

«Saskaņas» un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) deputāti arī panākuši vienošanos par četrām prioritārām jomām, pie kurām abi partneri kopīgi strādās, lai nodrošinātu pilsētas iedzīvotāju labklājību un ērtības. Šīs prioritārās jomas skar pašvaldības sociālo atbalsta programmu uzlabošanu un paplašināšanu ar mērķi sniegt atbalstu un uzlabot labklājības līmeni sociāli mazaizsargātiem Jūrmalas pilsētas iedzīvotājiem, pilsētvides sakārtošanu, komunālo pakalpojumu organizēšanas uzlabošanu, Jūrmalas pilsētas kā kūrorta un tūrisma pilsētas tālāku attīstību.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja amatā pirmdien tika ievēlēts Gatis Truksnis (ZZS), kurš kūrortpilsētu vadīja arī vairākus gadus iepriekš, aģentūrai LETA pastāstīja Jūrmalas domē.

Jūrmalas domē par sadarbību vienojusies Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un partija «Saskaņa». Sākotnēji gan ZZS pauda, ka Truksni mēra amatam nevirzīs, tomēr dažas dienas vēlāk savu nostāju mainīja. No ZZS jaunajā sasaukumā ievēlēti seši deputāti, tātad, lai iegūtu vairākumu, tai nepieciešams vēl vismaz divu deputātu atbalsts.

ZZS iepriekš informēja, ka sadarbībai uzrunājuši nacionālo apvienību «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK), kura domē ieguvusi divus deputāta mandātus, un partiju «Saskaņa», kura ieguvusi trīs deputāta mandātus. VL-TB/LNNK pauda, ka ir gatava sadarboties ar ZZS tikai tad, ja tā mēra amatam nevirzīs Truksni. Pretējā gadījumā VL-TB/LNNK gatava strādāt domes opozīcijā.

Savukārt partiju apvienība «Tev, Jūrmalai!»/Jaunā konservatīvā partija pauda, ka ZZS noteikti jāpaliek opozīcijā, bet izrādīja vēlmi sadarboties ar VL-TB/LNNK un atsevišķiem ZZS deputātiem, kuri pārstāv Latvijas Zemnieku savienību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu