Vērtēs, vai, filmējot ugunsgrēku Jūrmalā ar droniem, ir pārkāpti likumi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Civilās aviācijas aģentūra (CAA) izvērtēs potenciālos pārkāpumus dronu izmantošanā, kas redzami televīzijas (TV) sižetos saistībā ar svētdien notikušo ugunsgrēku, aizdegoties plastmasas atkritumu krāvumiem Jūrmalā. CAA valdes direktors Māris Gorodcovs apliecināja, ka dažādi potenciāli pārkāpumi dronu izmantošanā ir dokumentēti TV sižetos par attiecīgo ugunsnelaimi.

Pēc viņa teiktā, satraucošākais ir tas, ka ar dronu no augšas filmēts Nacionālo bruņoto spēku (NBS) helikopters, dzēšot ugunsgrēku. Tas esot nepieņemams un pilnīgi neattaisnojams risks, par attiecīgo epizodi paredzēts konsultēties arī ar NBS.

Tāpat viņš pastāstīja, ka dronu izmantošanā iepriekš bijuši arī citi nopietni incidenti, kas varēja rezultēties ar nelaimi. Piemēram, aviācijas skates laikā Daugavpilī, kad reaktīvās lidmašīnas izpildīja formācijas lidojumu, viens no skatītājiem bija pārsimts metru augstumā pacēlis dronu. Savukārt lidostā «Rīga» kāds aviolaineris, veicot nosēšanos, palidojis zem drona - gandrīz notikusi sadursme.

CAA par dronu izmantošanas pārkāpumiem ir tiesīga piespriest administratīvo sodu.

Svētdienas pēcpusdienā Jūrmalā, Slokas apkaimē, izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, aizdegoties plastmasas atkritumu krāvumiem. Pēc vairāk nekā 12 stundu darba pirmdien plkst. 5.17 ugunsgrēku izdevās lokalizēt. Kopējā plastmasas atkritumu krāvumu degšanas platība bija 12 000 kvadrātmetru jeb 1,2 hektāri. Dega arī angārs 10 kvadrātmetru platībā.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu