Pirms Jāņu nakts katoļi sāks īpašus pirmslaulību apmācību kursus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Šonedēļ, 22.jūnijā, tiks sākta valsts atbalstītā pirmslaulību apmācību programma personām, kuras vēlas reģistrēt laulību dzimtsarakstu nodaļā.

Pirmslaulību apmācību programmai kopumā pašlaik pieteikušies 13 pāri - desmit pāri ir vēlējušies mācīties Rīgā, divi pāri - Cēsīs, un viens pāris - Rēzeknē.

Kā aģentūru LETA informēja Tieslietu ministrijā, pirms Jāņiem notiks pirmās grupas mācības, kur pirmie desmit pāri varēs iegūt zināšanas un veidot izpratni par laulības tiesiskajiem, psiholoģiskajiem, ētiskajiem un sadzīves aspektiem.

Mācības šai grupai nodrošinās biedrība «Svētās ģimenes māja», kas ir cieši saistīta ar katoļu baznīcu un kuru vada Rīgas Sv.Marijas Magdalēnas Romas katoļu draudzes prāvests Andris Kravalis. Biedrības statūtos rakstīts, ka tās darbības mērķis ir «palīdzēt ģimenēm apzināties savu unikālo vērtību baznīcā un valstī, veicināt ģimeņu integrēšanos baznīcā un draudzēs, veikt pastorālo padomdošanu, veicināt atsevišķu baznīcas kustību, kopienu un apvienību darbības koordināciju, lai veicinātu ģimeņu integrēšanos baznīcā un draudzēs».

Mācības notiks vienu reizi nedēļā un ir plānotas kopumā četras tikšanās reizes, katrā no dienām apgūstot jaunas zināšanas par dažādiem katrai ģimenei svarīgiem finanšu, sociāliem un juridiskiem jautājumiem, kā arī par ģimenes psiholoģiju un konfliktu risināšanas stratēģijām, «tādējādi gūstot pozitīvu pieredzi laulības noturības stiprināšanā».

Pirmslaulību apmācību programmu personām, kuras vēlas reģistrēt laulību dzimtsarakstu nodaļā, paredz Ģimenes valsts politikas pamatnostādnes 2011.- 2017.gadam, kuru mērķis esot «veicināt ģimeņu stiprināšanu, stabilitāti, labklājību un sekmēt dzimstību, kā arī stiprināt laulības institūtu un tās vērtības sabiedrībā».

Pirmslaulību apmācību programma 2017.gadā tiek īstenota kā pilotprojekts, kurā ir iespējams apmācīt 50 pārus visā Latvijā. Apmācību programma ir brīvprātīga un bezmaksas.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu