Uzņēmējs bīstamo atkritumu nonākšanu ugunsgrēka vietā Jūrmalā skaidro ar nejaušību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Uzņēmums SIA «Prima M», kura apsaimniekotajā teritorijā Jūrmalā, Slokas apkaimē, izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, uzskata, ka Valsts vides dienesta (VVD) atklātie bīstamie atkritumi ugunsnelaimes skartajā teritorijā varētu būt nonākuši nejauši, teica «Prima M» valdes locekle Lūcija Uzkliņģe.

Proti, viņa pieļauj iespēju, ka iepriekš šķirotajos materiālos, kas atradušies uzņēmuma apsaimniekotajā teritorijā, nejauši varētu nokļūt arī kāda baterija vai vēl kaut kas. Taču viņa uzsvēra, ka atklātajiem bīstamajiem materiāliem nebija jābūt uzņēmuma apsaimniekotajā teritorijā.

Uzkliņģe arī sacīja, ka viņai nav zināms atklāto bīstamo atkritumu apjoms. «No VVD vadītājas Ingas Koļegovas teiktā, ka «bīstamo atkritumu daudzums notikuma vietā ir pielīdzināms tam apjomam, kas ir nešķirotajos atkritumos», nav saprotams, cik tieši daudz to bīstamo atkritumu tur bija,» teica uzņēmuma valdes locekle.

«Prima M» vadītāja arī teica, ka uzņēmums patlaban meklē neatkarīgu ekspertu, kuram varētu uzdot ugunsgrēka seku izvērtēšanu, kā arī noskaidrot, polimēru aizdegšanās temperatūru, tādējādi, iespējams, saņemot vērtīgu informāciju, kas var noderēt izmeklēšanā.

Uzkliņģe atzīmēja, ka uzņēmums «Prima M» patlaban vēl nav saņēmis Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) un VVD rīkojumu par teritorijas sakārtošanu, taču apgalvoja, ka uzņēmums teritoriju sakops.

Kā ziņots, paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka vietā Jūrmalā atrastas arī baterijas, elektrības vadi un aerosola pudeles, žurnālistiem pastāstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK).

Viņš precizēja, ka naktī uz trešdienu ap plkst.3 ugunsgrēks likvidēts un Valsts vides dienesta (VVD) inspektors, apsekojot teritoriju, iesniedzis ziņojumu par pārbaudēm notikuma vietā. Saskaņā ar šīm pārbaudēm, ugunsgrēka postītajā teritorijā atradušies bīstamie sadzīves atkritumi.

Kā pastāstīja VVD vadītāja Koļegova, bīstamo atkritumu daudzums notikuma vietā ir pielīdzināms tam apjomam, kas ir nešķirotajos atkritumos.

Gerhards uzsvēra, ka atklātie bīstamie atkritumi liek runāt par kriminālatbildību. Tuvākajā laikā plānots teritoriju sakopt - tas jāveic teritorijas apsaimniekotājam, taču, ja apsaimniekotājs to nedarīs, tad to paveiks VVD, vēlāk piestādot rēķinu uzņēmumam.

Kā ziņots, svētdienas, 18.jūnija, pēcpusdienā Jūrmalā, Slokas apkaimē, izcēlās ugunsgrēks kādā teritorijā, kur bez VVD atļaujas tika glabāts liels daudzums plastmasas atkritumu. Tie dega 12 000 kvadrātmetru jeb 1,2 hektāru platībā. Ugunsgrēkam tika noteikta paaugstināta bīstamība.

Dzēšanas darbos vienlaikus iesaistījās aptuveni 50 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ugunsdzēsēji-glābēji, kuriem palīgā tika nosūtīti arī divi «Latvijas Dzelzceļa» ugunsdzēsības vilcieni un divas Valsts meža dienesta ugunsdzēsības autocisternas, bet Nacionālo bruņoto spēku helikopters nodrošināja ugunsgrēka dzēšanu no gaisa.

Ugunsgrēka izcelšanās iemesli tiks skaidroti izmeklēšanā. Valsts policija par notikušo sākusi kriminālprocesu.

Degušajā teritorijā saimnieko SIA «Prima M». Kā liecina «Firmas.lv» informācija, uzņēmuma apgrozījums 2015.gadā bija 15 331 eiro. 2015.gadā uzņēmums cieta 2375 eiro zaudējumus. SIA «Prima M» dibināta 2011.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 2846 eiro. «Prima M» pieder SIA «SO Trust», kura vienīgais īpašnieks ir Oļegs Sokolovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu