Noraida pieteikumu atcelt CVK lēmumu par atkārtotām vēlēšanām Ķekavas novada 785.iecirknī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts / TVNET

Administratīvā apgabaltiesa trešdien noraidīja pieteikumu atcelt Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) lēmumu par atkārtotām vēlēšanām Ķekavas novada 785.iecirknī.

Spriedums nav pārsūdzams un stājas spēkā tā pieņemšanas dienā, aģentūru LETA informēja tiesā.

Tiesā vērsās Latvijas Zaļās partijas deputāts Voldemārs Pozņaks, Ķekavas novada domes vēlēšanu kandidāts Aigars Vītols, kā arī «Vidzemes partijas» Ķekavas novada deputāta kandidāts Valts Variks. Tiesa arī pieaicināja nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) deputāta kandidāti Ievu Arnti kā trešo personu bez patstāvīgiem prasījumiem atbildētājas pusē.

Pozņaks un Vītols tiesai lūdza atcelt CVK lēmumu par atkārtotu balsošanu Ķekavas novada 785.iecirknī, savukārt Variks lūdza izsludināt jaunas vēlēšanas visā Ķekavas novadā, pamatojot ar to, ka konkrētā iecirkņa komisijas protokolā un CVK protokolā nesakrīt izmesto vai pazudušo aplokšņu skaits novadā, kas varētu liecināt par pārkāpumiem arī citos iecirkņos.

Sēdes laikā tiesa lūdza CVK pārstāvjiem nodrošināt Ķekavas novada attiecīgā iecirkņa balsu skaitīšanas protokolu un vēlēšanu gaitas žurnālu, tāpēc sēdei tika izsludināts pārtraukums, pēc kura lietas izskatīšana tika pabeigta. Spriedums būs pieejams trešdien, 21.jūnijā.

Kā vēstīts, CVK lēmusi izsludināt atkārtotu balsošanu Ķekavas novada 785.iecirknī. Lēmums par jaunu vēlēšanu izsludināšanu tika pieņemts, jo balsošanas kastē tika atrasts par sešām derīgām vēlēšanu aploksnēm vairāk, nekā iecirknī nobalsojušo iedzīvotāju, un šīs sešas balsis ir pietiekamas, lai ietekmētu rezultātus, žurnālistiem iepriekš skaidroja CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars. Tika noteikts, ka atkārtota balsošana notiktu 22.jūlijā.

Lūgumu atcelt vēlēšanu rezultātus šajā iecirknī bija izteikusi VL-TB/LNNK deputāta kandidāte Ieva Arnte.

Ķekavas novada 785.vēlēšanu iecirknī no 3537 reģistrētajiem balsstiesīgajiem nobalsoja 2206 vēlētāji. Tas ir otrs lielākais novada vēlēšanu iecirknis aiz 762.iecirkņa, kurā reģistrēti 3858 balsstiesīgie.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu