Reaģējot uz situāciju ar atkritumu izgāztuvi Jūrmalā, veiks informācijas aprites pārbaudi VVD

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) veiks informācijas aprites pārbaudi Valsts vides dienestā (VVD), preses konferencē sacīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK).

Viņš norādīja, ka informācija par nelegālo atkritumu izgāztuvi Jūrmalā VVD ir nonākusi jau augustā, tādēļ tagad ir nepieciešams noskaidrot, kas ar šo informāciju darīts. «Vai tā ir bijusi kāda sistēmas kļūda vai personas kļūda, un kurš ir vainīgs pie tā, ka jau tad līdz galam šīs vides aizsardzības sistēmas kopumā nenostrādāja,» teica Gerhards.

Uz jautājumu, vai viņam nav radušās šaubas par VVD ģenerāldirektores Ingas Koļegovas piemērotību amatam, Gerhards atbildēja, ka tieši viņas darbības rezultātā tika uzsākta sākotnējā administratīvā lieta, kas nu pārtapusi par krimināllietu. «Ir ļoti detalizēti izpētīts, ar konkrētiem dokumentiem, kāda ir bijusi šo atkritumu kustība, šī pati vieta ir atklāta un ir bijis uzdots viņu likvidēt,» sacīja Gerhards

Pēc viņa domām, šobrīd ir ievākts pietiekami daudz materiālu un ziņas par iesaistītajām personām un uzņēmējiem, lai Valsts policija (VP), Valsts ieņēmumu dienests (VID) un VVD procesu novestu līdz galam.

Gerhards piebilda, ka izskatāmo pārkāpumu loks ir ļoti plašs, jo tajā ietilpst jautājumi par nodokļu nemaksāšanu, kā arī nelikumīgu parasto un bīstamo atkritumu uzglabāšanu.

Kā ziņots, Jūrmalas domes pārstāve Zane Leite aģentūrai LETA pauda, ka pašvaldība jau 2016.gada 29.jūlijā no VVD saņēmusi elektronisku paziņojumu par iedzīvotāja sūdzību saistībā ar minēto teritoriju. Attiecīgi iedzīvotāja sūdzību saņēma pats VVD «Vides SOS» sistēmā jau pagājušā gada jūlijā.

Jūrmalas pilsētas Pašvaldības policija reaģēja uz VVD atsūtīto informāciju, apsekojusi minēto teritoriju un sastādījusi administratīvā pārkāpuma protokolu. 2016.gada 12.augustā Jūrmalas pilsētas Pašvaldības policija attiecīgi sniegusi atbildi VVD par to, ka minētajā teritorijā konstatēta atkritumu uzkrāšanās un Pašvaldības policija sastādījusi administratīvā pārkāpuma protokolu. Atkārtoti VVD uzmanību uz objektu pašvaldība vērsusi šā gada martā, kad domē saņemts iesniegums no iedzīvotāja ar ierosinājumu pārbaudīt, vai objektā Ventspils šosejā 47 atkritumi tiek novietoti likumīgi.

VVD vadītāja Latvijas Televīzijas raidījumam «Panorāma» atzina, ka pērn jūlija beigās bijis anonīms zvans saistībā ar konkrēto vietu, bet šī informācija pārsūtīta pašvaldībai. Pārvaicāta, vai tas nozīmē, ka VVD zinājis par šo situāciju jau pagājušā gada vasarā, Koļegova atbildēja noraidoši. «Nē, tad mēs saņēmām ziņu no iedzīvotāja, ka šajā vietā ir kaut kādas nekārtības ar atkritumu apsaimniekošanu. Mēs šādas ziņas saņemam desmitiem,» viņa teica, piebilstot, ka atkritumu apsaimniekošanas uzraudzība ir pašvaldības kompetence, un tā kā tika saņemta atbilde no pašvaldības, ka ir sastādīts protokols un persona sodīta, VVD uzskatīja, ka pašvaldība ir informēta un dienestam nav jāiejaucas.

Ja pašvaldībai būtu vajadzīga palīdzība, «tad mēs būtu saņēmuši ziņu, ka tā nav vienkārši maza miskastīte», uzsvēra Koļegova. Viņa arī minēja, ka, iespējams, pašvaldības un dienesta saziņā bijusi komunikācijas kļūda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu