Rīgas domes mēra krēslu saglabā Ušakovs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēc deviņu stundu ilgām diskusijām Rīgas domes mēra amatā apstiprināts partijas «Saskaņa» līderis Nils Ušakovs.

Ušakovs amatā apstiprināts jau trešo termiņu pēc kārtas. Par Ušakovu nobalsoja 32 deputāti, bet par opozīcijas partiju izvirzīto mēra amata kandidātu Mārtiņu Bondaru (LRA) savu balsi atdeva 26 deputāti.

No Rīgas domē ievēlētajiem 60 deputātiem, ceturtdienas sēdē piedalījās 59. Vēlēšanu kastē bija 58 vēlēšanu zīmes, visas atzītas par derīgām.

Ušakovs atzina, ka šodien piedzīvota līdz šim garākā mēra izraudzīšanās procedūra Rīgas domes vēsturē.

Rīgas domes jaunā sasaukuma pirmā sēde šodien sākās plkst.9, jautājumam par pilsētas vadītāja izraudzīšanos kopumā veltot vairāk nekā deviņas stundas.

Vairāk nekā pusi - aptuveni piecas stundas, aizņēma jautājumu un atbilžu sesija abiem mēra amata kandidātiem. Savukārt pēc tam aptuveni stundu deputāti viens pēc otra no tribīnes vēstīja, kāpēc viņu pārstāvētais kandidāts ir vislabākais.

Līdzšinējās Rīgas domes valdošās partijas uzsvēra, ka uzticību Ušakovam vēlēšanās pauduši tūkstošiem cilvēku, līdz ar to viņa ievēlēšana ir tikai likumsakarīga un loģiska. Pozīcijas deputāti uzsvēra, ka deputātiem dots mandāts turpināt iesākto kursu, pret kuru savukārt iestājās opozīcijas partijas.

Opozīcijas partiju deputāti pauda, ka ir nepieciešams mainīt esošo kārtību, ieviešot jaunu vadības stilu, padarot caurspīdīgāku un tiesiskāku galvaspilsētas vadības darbu.

Sēdes laikā neizpalika arī savstarpēji aizvainojumi, ko viens otram raidīja kā pozīcijas, tā arī opozīcijas partiju deputāti.

Ušakova pārstāvētā partija vēlēšanās Rīgā ieguvusi 50,82% balsu, savukārt pats jaunievēlētais mērs savācis 105 006 plusus, kopumā gūstot 231 116 balsis.

Ušakovs par Rīgas mēru pirmo reizi kļuvis 2009.gadā, pēc četriem gadiem saglabājot šo pašu amatu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu