CVK oficiāli izsludinājusi atkārtotu balsošanu 785.vēlēšanu iecirknī Ķekavā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK), pamatojoties uz Administratīvās apgabaltiesas lēmumu, ir oficiāli izsludinājusi atkārtotu balsošanu 785.vēlēšanu iecirknī Ķekavas novada pašvaldības vēlēšanās.

Apgabaltiesa 21.jūnijā noraidīja pieteikumu atcelt CVK jau iepriekš pieņemto lēmumu par atkārtotām vēlēšanām Ķekavas novada 785.iecirknī.

Atkārtotā balsošana šajā iecirknī notiks 22.jūlijā.

Jau vēstīts, ka lēmums par atkārtotas balsošanas izsludināšanu tika pieņemts, jo iecirkņa balsošanas kastē tika atrasts par sešām derīgām vēlēšanu aploksnēm vairāk, nekā iecirknī nobalsojušo iedzīvotāju, un šīs sešas balsis ir pietiekamas, lai ietekmētu rezultātus, žurnālistiem iepriekš skaidroja CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars.

Lūgumu atcelt vēlēšanu rezultātus šajā iecirknī bija izteikusi nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) deputāta kandidāte Ieva Arnte.

Ķekavas novada 785.vēlēšanu iecirknī no 3537 reģistrētajiem balsstiesīgajiem nobalsoja 2206 vēlētāji. Tas ir otrs lielākais novada vēlēšanu iecirknis aiz 762.iecirkņa, kurā reģistrēti 3858 balsstiesīgie.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu