Rīgas domes opozīcija aicina atkārtoti sasaukt pastāvīgo komiteju pirmās sēdes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas domes opozīcijas deputāti aicina Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu (S) atkārtoti sasaukt pastāvīgo komiteju pirmās sēdes, jo naktī uz 23.jūniju sasauktās sēdes neesot tikušas sasauktas atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Kā aģentūru LETA informēja Latvijas Reģionu apvienība/Latvijas attīstībai (LRA/LA), Jaunā konservatīvā partija (JKP), nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) un partija «Vienotība», tā aicina Ušakovu ievērot normatīvā akta prasības un atkārtoti sasaukt pastāvīgo komiteju pirmās sēdes.

Opozīcijas norāda, ka Rīgas domes jaunā sasaukuma trešajā sēdē, naktī uz 23.jūniju, neskatoties uz opozīcijas norādēm par lēmuma prettiesiskumu, tika ievēlētas domes pastāvīgās komitejas. Opozīcija, protestējot pret lēmuma neatbilstību likuma normām, atstāja domes sēžu zāli.

Opozīcija pauž, ka tikai no domes portāla «riga.lv» uzzinājuši, ka domes koalīcija, kuru veido partijas «Saskaņa» un «Gods kalpot Rīgai» (GKR), tai pat naktī ir sasaukusi arī domes komiteju pirmās sēdes. Par minēto sēžu norisi ne tikai nebija informēti opozīcijas deputāti, bet nebija nodrošināta normatīvajā aktā noteikto dokumentu pieejamība trīs stundas pirms sēžu sākuma.

«Rīgas domes vadība īstenoja faktisku domes opozīcijas deputātu izslēgšanu no pirmajām pastāvīgo komiteju sēdēm, neļaujot piedalīties domes komiteju vadības vēlēšanās, izvirzīt savus kandidātus un argumentēt par to piemērotību amatam,» uzskata opozīcija.

LRA/LA, JKP, VL-TB/LNNK un «Vienotība» ir nosūtījušas vēstuli domes priekšsēdētājam, aicinot ievērot normatīvā akta prasības un atkārtoti sasaukt domes pastāvīgo komiteju pirmās sēdes. Opozīcijas frakcijas ir arī vērsušās pie vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda (VL-TB/LNNK), aicinot vērtēt pastāvīgo komiteju pirmo sēžu norises tiesiskumu un uzlikt par pienākumu Ušakovam atkārtoti sasaukt pastāvīgo komiteju pirmās sēdes.

Jau ziņots, ka sešās no astoņām Rīgas domes komitejām vadību saglabājuši līdzšinējie priekšsēdētāji - vadība mainījusies vien Pilsētas īpašuma komitejai, kuru turpmāk vadīs Oļegs Burovs (GKR), tādējādi ieņemot Rīgas vicemēra Andra Amerika (GKR) vietu.

Lēmumus par komiteju vadītājiem partiju «Saskaņa» un GKR deputāti pieņēma bez opozīcijas klātbūtnes īsās atsevišķās komiteju sēdēs. Opozīcija, nesamierinoties ar Rīgas domes valdošo partiju izstrādāto komiteju vietu sadalījumu frakcijām, nakts vidū pameta domi.

Finanšu un administrācijas lietu komitejas vadītāja amatu saglabājis domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S), Sociālo jautājumu komiteju turpinās vadīt Olga Veidiņa (S), bet Pilsētas attīstības komiteju - Maksims Tolstojs (S), Izglītības, kultūras un sporta komiteju - Eiženija Aldermane (GKR), Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteju - Vadims Baraņniks (S), Rīgas domes Mājokļu un vides komiteju - Vjačeslavs Stepaņenko (GKR), savukārt Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteju turpinās vadīt Dainis Turlais (GKR).

Tāpat ziņots, ka partiju «Saskaņa» un GKR koalīcija aizejošā Rīgas domes sasaukuma pēdējā sēdē trešdien veica priekšdarbus, lai spētu nodrošināt stabilu vairākumu visās Rīgas domes komitejās arī nākamajā sasaukumā, kurā abas partijas būtiski zaudējušas pozīcijas, tādējādi līdzšinējā nolikuma apstākļos tas būtu apgrūtinoši. Tika noteikts, ka turpmāk katrs deputāts varēs darboties vairāk nekā divās domes komitejās. Tomēr katrā komitejā varēs būt līdz 20 deputātiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu