Valsts administrācijas skolu vadīs Agita Kalviņa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valdība šodien lēma Valsts administrācijas skolas direktores amatā apstiprināt personālvadības eksperti Agitu Kalviņu.

Šā gada 3.maijā tika izsludināts konkurss uz Valsts administrācijas skolas direktora amatu, uz kuru pieteicās 11 pretendenti.

Ministru prezidenta izveidotā Valsts administrācijas skolas direktora amata pretendentu vērtēšanas komisija pieņēma lēmumu ieteikt Ministru prezidentam virzīt iecelšanai Valsts administrācijas skolas direktora amatā pretendenti Kalviņu, jo viņa vislabāk atbilstot Valsts administrācijas skolas direktora amata aprakstā izvirzītajām prasībām.

Kalviņa ieguva visaugstāko novērtējumu gan pretendentu vērtēšanas mutiskajā daļā, gan arī vadības kompetenču novērtēšanā.

Ministru prezidents izvērtēja pretendentu vērtēšanas komisijas ieteikumu un saskaņoja komisijas lēmumu virzīt Kalviņas kandidatūru iecelšanai Valsts administrācijas skolas direktora amatā.

Kalviņai ir maģistra grāds angļu valodā un literatūrā un sertifikāts par programmas pabeigšanu publiskajā pārvaldē. Kalviņa vadībzinātnes doktorantūras programmas ietvaros izstrādā promocijas darbu.

Kalviņai ir pieredze cilvēkresursu vadībā, tai skaitā profesionālās attīstības jomā. Viņa savulaik bijusi SIA «Fontes Vadības konsultācijas» valdes priekšsēdētāja un Britu padomes Latvijā direktore.

Patlaban Kalviņa ir SIA «SmartChangeConsult» valdes locekle un konsultante. Kalviņa arī sniedz konsultācijas stratēģiskās plānošanas, pārmaiņu vadības, procesu efektivizācijas, darba izpildes vadības, atalgojuma vadības un kompetenču vadības sistēmu veidošanā publiskā un privātā sektora organizācijās.

Kalviņa ir arī Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas RISEBA maģistra studiju programmas «Personāla vadība» zinātniskā vadītāja.

Jau ziņots, ka 28.aprīlī darba pienākumus beidza pildīt iepriekš atlūgumu iesniegusī Valsts administrācijas skolas direktore Edīte Kalniņa. Par Valsts administrācijas skolas direktora pienākumu izpildītāju no 2.maija tika iecelta skolas Mācību daļas vadītāja Linda Moše-Možus, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

Valsts administrācijas skola izveidota 1993.gadā un ir Valsts kancelejas pārraudzībā esoša tiešās valsts pārvaldes iestāde, kuras uzdevums ir attīstīt un nodrošināt kvalitatīvu mācību un konsultāciju piedāvājumu, kas vērsts uz valsts pārvaldē un pašvaldībās nodarbināto aktuālajām un nākotnes vajadzībām.

Valsts administrācijas skola ir lielākais mācību centrs ierēdņiem un valsts pārvaldes darbiniekiem Latvijā, kas īsteno sistēmiskus, uz rezultātu vērstus profesionālās kompetences attīstības pasākumus saskaņā ar valsts noteiktajām prioritātēm un klientu pieprasījumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu