Ušakova neierašanās dēļ, RD opozīcijai izdodas «noraut» kvorumu Satiksmes komitejas sēdē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste / LETA

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejā šodien koalīcijas deputāti noraidīja opozīcijas priekšlikumu iekļaut sabiedrības pārstāvjus komisijā, kas lemj par biļešu cenām Rīgas sabiedriskajā transportā. Tāpēc opozīcija «norāva» kvorumu un sēde tika pārtraukta, pastāstīja Latvijas Reģionu apvienība/Latvijas attīstībai (LRA/LA) frakcijas priekšsēdētājs Juris Pūce.

Viņš pastāstīja, ka komitejas lēmuma pieņemšanai ir nepieciešams vairāk nekā puses deputātu atbalsts. Visās Rīgas domes komitejās ir 20 deputāti, no kuriem 11 ir koalīcijas un deviņi - opozīcijas deputāti. Uz komitejas sēdi nebija ieradies Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) un koalīcijai nebija vairākuma.

Rīgas domes opozīcijas frakcijas LRA/LA, Jaunā konservatīvā partija (JKP), Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!» - «Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) un partija «Vienotība» (V) Satiksmes un transporta lietu komisiju sēdē ierosināja Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijā, kas lemj par sabiedriskā transporta biļešu cenām, iekļaut sabiedrības pārstāvjus, lai nodrošinātu, ka lēmumi tiek pieņemti rīdzinieku interesēs.

Partiju «Saskaņa» un «Gods kalpot Rīgā» (GKR) veidotā koalīcija noraidīja šādu priekšlikumu, tādēļ, lai nepieļautu lēmuma pieņemšanu, kas komisijas izveidi īstenotu bez nevalstisko organizāciju (NVO) līdzdalības, opozīcijas frakcijas sēdi pārtrauca.

«Domes valdošā koalīcija diemžēl nepiekrita ļoti saprātīgam opozīcijas kompromisam, kas būtu ļāvis saglabāt kontroli par biļešu cenas procesu valdošajai koalīcijai, bet būtu nodrošinājis sabiedrībai informācijas pieejamību par sabiedriskā transporta biļešu cenu pamatotību. Opozīcija izmantoja taktisku iespēju nepieļaut sabiedrības interesēm neatbilstoša lēmuma pieņemšanu,» pauda Pūce.

Jau ziņots, ka LRA/LA iesniedza Ušakovam ierosinājumus iekļaut NVO pārstāvjus Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijā, Rīgas pilsētas pašvaldības īpašuma privatizācijas komisijā, Rīgas pilsētas pašvaldības atsavināmās nekustamās mantas novērtēšanas komisijā, kā arī Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu