Skolēniem arvien lielākas grūtības nokārtot eksāmenu matemātikā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Šī gada centralizēto eksāmenu rezultāti liecina, ka skolēniem ir arvien lielākas grūtības nokārtot valsts pārbaudījumu matemātikā.

Tāpat kā iepriekšējā mācību gadā izglītojamo mācību sasniegumi centralizētajos eksāmenos izteikti procentuāli. Novērtējums ierakstīts vispārējās vidējās izglītības sertifikātā, norādot kopējo procentuālo novērtējumu un katrai eksāmena daļai. Eksāmena rezultātu procentos veido pareizo atbilžu attiecība punktos pret maksimāli iespējamo punktu skaitu eksāmenā vai tā daļā.

Kā aģentūra LETA noskaidroja Valsts izglītības satura centrā, šogad ar eksāmenu matemātikā nav tikuši galā 219 skolēni, proti, viņi šajā eksāmenā nav sasnieguši 5% latiņu kopvērtējumā. Salīdzinot ar pagājušo gadu, kad eksāmenu matemātikā nenokārtoja 199 skolēni, šogad šādu rezultātu uzrādīja par 20 skolēniem vairāk.

Arī vidējais eksāmena rezultāts valstī gada laikā ir samazinājies - šogad tas nokritis līdz 34,9%, kas ir par 1,3 procentpunktiem mazāk nekā pērn, kad skolēnu vidējais rezultāts bija 36,2%. Jau pagājušajā gadā uzrādītais rezultāts, salīdzinot ar 2014./2015.gada rezultātu, bija par 7,4 procentpunktiem mazāks, tādējādi šogad skolēnu vidējais sniegums kopumā turpināja kristies.

Centralizēto eksāmenu matemātikā šogad kārtoja nedaudz vairāk nekā 13 300 skolēnu.

Kā ziņots, šogad skolēni visos obligātajos centralizētajos eksāmenos uzrādījuši zemākus rezultātus nekā pērn. Latviešu valodas eksāmenā skolēni vidēji uzrādījuši 50,9% augstu rezultātu, kas ir par 0,4 procentpunktiem zemāks nekā pirms gada, angļu valodā - 59,7%, kas ir par 1,3 procentpunktiem mazāk nekā pērn, bet matemātikā - 34,9%, kas arī ir par 1,3 procentpunktiem mazāk nekā iepriekš. Rezultāts kritis arī vācu valodas eksāmenā, ko, nekārtojot valsts pārbaudījumu angļu valodā, varēja izvēlēties skolēni. Šajā eksāmenā vidējais rezultāts valstī ir 60,9%, kas ir par 4,3 procentpunktiem mazāk nekā pirms gada. Krievu valodas un franču valodas eksāmenu rezultāti ir nedaudz kāpuši - franču valodas eksāmena vidējais rezultāts ir 73,3% (+2,7 procentpunkti), bet krievu valodā - 68,6% (+1,6 procentpunkti).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu