Streika laikā vairākas ģimenes ārstu funkcijas nodrošinās Bērnu slimnīcas speciālisti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Sākot no 3.jūlija plkst.12, kad ģimenes ārsti uz nenoteiktu laiku nesniegs valsts apmaksātus pakalpojumus, Bērnu klīniskā universitātes slimnīca uzņemsies veikt vairākas ģimenes ārstu funkcijas, informēja slimnīcā.

Slimnīcas speciālisti izrakstīs zīmes bērniem, kuri dodas uz diennakts vasaras nometnēm, izrakstīs receptes medikamentu iegādei pacientiem-bērniem ar hroniskām saslimšanām, kā arī reģistrēs un slēgs darba nespējas lapu saslimušā bērna vecākiem.

Uzskaitītās ģimenes ārstu funkcijas veiks Tiešās pieejamības pediatrs Juglas ielā 20, bērnu slimnīcas novietnē «Gaiļezers» katru darba dienu no plkst.8 līdz 16 rindas kārtībā.

Torņkalna novietnē, Vienības gatvē 45, augstāk minētos pakalpojumus nevarēs saņemt.

Būtiski ņemt vērā, ka hroniskiem pacientiem, kuriem nepieciešami recepšu medikamenti terapijas turpināšanai, uz vizīti jānāk ar izlietoto medikamenta iepakojumu, ja nepieciešams saņemt atkārtotu recepti, norāda slimnīcā.

Vairāk informāciju par dzīves vietai tuvākajiem Steidzamās medicīniskās palīdzības punktiem var Nacionālā veselības dienesta mājas lapā.

Jau ziņots, ka Veselības ministrijas un ģimenes ārstu streika sarunās vienošanās nav panākta, tāpēc 3.jūlijā sāksies ģimenes ārstu streiks, kas turpināsies tik ilgi, kamēr ar valdību izdosies vienoties par ģimenes ārstu izvirzītajām prasībām. Šajā laikā ģimenes ārsti pārtrauks sniegt valsts apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus.

Veselības ministrijai (VM) ir plāns nodarbināt rezidentus ģimenes ārstu streika laikā. Lai par to runātu, ministrijas pārstāvji ceturtdienas rītā tiekas ar augstskolu pārstāvjiem. Latvijas Universitātes (LU) un Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) pārstāvji norādījuši, ka cer sagaidīt papildu informāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu