Arī KNAB sācis pārbaudi par RPIVA dāsnajām prēmijām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Arī Korupcijas novērošanas un apkarošanas birojs (KNAB) atbilstoši savai kompetencei veic pārbaudi par Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) darbiniekiem piešķirtajām prēmijām 1,4 miljonu apmērā, pavēstīja KNAB preses pārstāve Laura Dūša.

Ģenerālprokuratūrā un KNAB vērsās Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) un lūdza izvērtēt piešķirto prēmiju likumību.

Ģenerālprokuratūra jau paziņojusi, ka tā veic IZM iesniegumā norādīto faktu pārbaudi, kas saistīti ar Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas izmaksātajām naudas balvām.

Kā ziņots, neilgi pēc valdības lēmuma reorganizēt RPIVA, to pievienojot Latvijas Universitātei, RPIVA darbinieki naudas balvās un prēmijās saņēmuši 1,4 miljonus eiro.

Aģentūras LETA apkopotie Valsts kases dati liecina, ka 2017.gadā RPIVA izdevumu pozīciju bija plānojusi 6 713 468 eiro apmērā, no kuras 2 021 908 eiro bija iezīmēti izdevumu pozīcijā «Piemaksas, naudas balvas un prēmijas», kas nozīmē, ka izdevumi šim mērķim 2017.gadā veidotu aptuveni trešdaļu no augstskolas izdevumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu