Invalīdu tiesību aizstāvji aicina risināt problēmu ar rindām uz locītavu protezēšanas operācijām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nepieciešams risināt problēmu ar rindām uz lielo locītavu endoprotezēšanas operācijām, tā ir viena no lietām, uz ko vēstulē valsts augstākajām amatpersonām uzmanību vērš Invalīdu tiesību aizsardzības centra valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Neibults-Miebolts.

Pēc autoavārijām, traumām un citiem negadījumiem 2017.gada 1.janvāri rindā uz šīm operācijām bija 24 367 pacienti, atsaucoties uz Nacionālā veselības dienesta datiem, norāda cilvēku ar invaliditāti centra vadītājs. Viņš uzsver pozitīvo ieguvumu pēc endoprotezēšanas operācijām, kad daudzi cilvēki atgriežas sabiedrībā, iepriekšējā darbā vai citā darba vietā un maksā nodokļus.

Tāpat gara rinda gada sākumā bija izveidojusies pēc tehniskiem palīglīdzekļiem ar kustību, dzirdes, redzes un citiem funkcionāliem traucējumiem, kuru veidoja 7292 cilvēki.

«Vajadzētu apstiprināt Pasaules Veselības organizācijas Latvijai rekomendēto veselības aprūpei finansējumu vismaz 12% apmērā no valsts kopējā budžeta (tagad 9,8%), kas sekmētu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību,» teikts atklātajā vēstulē, kurā aicināts sekot Igaunijas un Lietuvas piemēram, lai novērstu problēmas, kad pārāk strauji palielinās cilvēku ar invaliditāti skaits un kad daudz iedzīvotāji mirst no ārstējamām slimībām.

Invalīdu tiesību aizsardzības centra darbības mērķis ir uzlabot cilvēku ar invaliditāti un citu mazaizsargāto stāvokli Latvijā, konstruktīvi ietekmējot lēmumu pieņemšanu. Organizācijas uzdevumos ietilpst konsultāciju sniegšana, cilvēku ar invaliditāti medicīniskā un sociālā aizsardzība un integrācija sabiedrībā, teikts datubāzes «Lursoft» mājaslapā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu