Tiesa krimināllietā par savu vecāku noslepkavošanu Zolitūdē vīrieti soda ar mūža ieslodzījumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa krimināllietā par savu vecāku slepkavību apsūdzētajam piespriež mūža ieslodzījumu.

Kā informēja tiesā, tāpat vīrietim noteikta probācijas uzraudzība uz vienu gadu. Ja apsūdzētais vēlēsies motivētu spriedumu lietā, tad viņam šāds lūgums jāiesniedz desmit dienu laikā. Tad tiesai 14 dienu laikā būtu jāsagatavo pilns spriedums.

Kā liecina informācija Tiesu kalendārā, lietu skatīja tiesnese Maruta Bite.

Jau ziņots, ka saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, pagājušā gada 10.maijā apsūdzētais atradās savā dzīvesvietā Zolitūdē, kur viņam izcēlās sadzīviska rakstura strīds ar tēvu. Viņš apsūdzētajam pārmeta neesošas zādzības izdarīšanu, kā arī pauda neapmierinātību par viņa dzīvesveidu.

Dusmu un agresivitātes vadīts, nespējot paciest sava tēva pārmetumus un vēloties viņa nāves iestāšanos, apsūdzētais tīši iesita tēvam pa galvu, pēc kā cietušais nokrita uz grīdas.

Redzot šīs darbības, konfliktu centās pārtraukt viņa māte, taču apsūdzētais viņai iesita ar roku pa seju un pēc tam ar metālisku priekšmetu pa sievietes galvu.

Turpinot savas prettiesiskās darbības un vēloties savu vecāku nāves iestāšanos, vīrietis veica vēl vairākus sitienus ar dūri pa mātes un tēva ķermeni.

Vēloties pārliecināties par abu cietušo nāves iestāšanos, apsūdzētais vecākus turēja piespiestus pie istabas grīdas, kamēr abi cietušie vairāk neizrādīja dzīvības pazīmes un iestājās viņu nāve.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu