Festivālā «Lampa» sestdien diskutēs par izaicinājumiem presei post-patiesības laikmetā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Sarunu festivālā «Lampa» sestdien, 1.jūlijā, Cēsis notiks diskusija «Žurnālists Melu zemē», kurā par jaunākajiem izaicinājumiem presei post-patiesības laikmetā spriedīs gan pašmāju, gan ārvalstu žurnālisti.

Diskusijas laikā, kuru organizē Baltijas mediju izcilības centrs un aģentūra LETA, tiks pārrunāti jautājumi, kas skar žurnālistiku laikā, kad informatīvo telpu pārpludina dažādas izcelsmes maldi un objektīvi fakti zaudē ietekmi publiskajā diskusijā, kā arī citi temati, kas saistīti ar post-patiesības laikmeta ietekmi uz profesionālo žurnālistiku.

Paneļdiskusijā dalībnieku vidū būs žurnālists no ASV Braeins Vitmors, kurš ir viens no pasaulē vadošajiem Krievijas un drošības politikas ekspertiem.

Vitmors atzīmēja, ka viens no veidiem, kā žurnālisti varētu palīdzēt attīrīt informācijas telpu no maldinošas informācijas, ir nepiešķirt leģitimitāti pierādītai nepatiesībai. «Ja dienas vidū es jums teiktu, ka patlaban ir nakts, vai jūs uztvertu šo viedokli nopietni? Nevajadzētu tā būt. Tieši tāpat mums nevajadzētu uztvert nopietni pilnīgi absurdus Kremļa paziņojumus,» viņš sacīja.

Par piemēru Vitmors minēja «MH17» lidmašīnas notriekšanu - mediji, rakstot par katastrofas iemeslu izmeklēšanas rezultātiem, kas nepārprotami norādīja uz Krievijas atbalstītajiem separātistiem Donbasā, bieži uzskatīja par nepieciešamu piebilst, ka Krievijai ir citas versijas par notikušo. «Lielākam uzsvaram vajadzētu būt uz precizitāti,» uzsvēra žurnālists.

Tāpat paneļdiskusijā «Žurnālisti Melu zemē» piedalīsies pētnieciskā žurnāliste un redaktore no Norvēģijas Helje Solberga, grieķu žurnāliste un drošības politikas eksperte Eleni Panajotou, kā arī ziņu redaktori no Latvijas medijiem – Guntars Grīnums no aģentūras LETA un Toms Ostrovskis no portāla «Tvnet». Diskusiju vadīs Baltijas mediju izcilības centra izpilddirektore Rita Ruduša.

Diskusija sāksies plkst.18.

Pasākums notiek ar Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) un Norvēģijas finanšu instrumenta atbalstu.

Jau vēstīts, ka Cēsu pils parkā piektdien, 30.jūnijā, un sestdien, 1.jūlijā, notiks trešais sarunu festivāls «Lampa». Festivāla ietvaros notiks vairāk nekā 200 pasākumu.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu