Vai iespējams bērnam radīt mīlestību pret skolu? Celsim izglītību festivālā LAMPA

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sarunu festivālā LAMPA, kas jau 30. jūnijā un 1. jūlijā notiks Cēsīs, tradicionāli viena no novērtētākajam tēmām ir izglītības kvalitāte. Kāda ir 21. gadsimta izglītība, kā un kāpēc to būtu jāapgūst jaunajai paaudzei – uz Swedbank izglītības skatuves vērtīgus padomus par savu bērnu skolas gaitām varēs rast ikviena mamma un tētis. Kopumā divu dienu laikā uz izglītības skatuves gaidāmi 11 pasākumi. Ieeja – bez maksas.

«Esam lepni un priecīgi, ka šogad izglītības skatuves saturu nodrošinās spēcīgi savu jomu eksperti, pie kuriem aicinām vērsties vecākus, lai gūtu atbildes uz visiem sava bērna izglītībā neskaidrajiem jautājumiem,» aicina Swedbank Korporatīvo attiecību vadītāja Adriāna Kauliņa.

21. gadsimta izglītība nodrošina ne tikai teorētisku zināšanu apguvi, bet vairāk kā jebkad palīdz attīstīt šodienas dzīvei būtiskas prasmes, piemēram, prasmi izvirzīt mērķus, meklēt un analizēt informāciju, komunicēt un sadarboties grupā. Zinošas organizācijas dos iespēju vecākiem klātienē piedzīvot mūsdienīgas mācību stundas, lai ļautu sajust šodienas mācīšanās būtiskākās atšķirības un piedzīvot, kā zināšanu ieguves veids spēj mainīt mūsu kompetenci. Šāda pieredze – programmas «Iespējamā misija» rīkotajā mācību stundā vecākiem «Kā labāk iemācīties visu par apelsīnu» un Valsts izglītības satura centra rīkotajā darbnīca "Ieslēdz LAMPU. Padari mācīšanos redzamu". Savukārt par to, kā šajā jaunajā pieejā novērtēt bērna progresu, varēs uzzināt izglītības uzņēmuma «Lielvārds» rīkotajā interaktīvajā diskusijā "21. gadsimta mammas tests jeb kādu atbildi sagaidām, jautājot: «Ko šodien iemācījies?».

Citas divas organizācijas Sarunu festivālā LAMPA runās par spēju nepārtraukti mācīties, kas ir vissvarīgākā no nākotnes prasmēm. Par to, kā vecākiem un skolai «nenokaut» bērnos vēlmi mācīties vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv rīkotajā diskusijā «Vai ir iespējams bērnam radīt mīlestību pret skolu?». Biedrība «Latvijas zinātnes centru apvienība» savukārt par to, kā veidojas mācīšanās kultūra, diskusijā «Kā veicināt sabiedrībā vēlmi mācīties?».

Tāpat uz izglītības skatuves notiks sarunas arī par specifiskākām tēmām kā drošība (Saruna «DROSME ZINĀT!»), emocionālais intelekts (Lekcija «Kas svarīgāks – KPI vai CILVĒKS?»), uzņēmējspēju attīstība (Diskusija «Vai uzņēmējdarbība jāmāca jau bērnudārzā?»). Tiks cilātas arī vairākas pieredzes tēmas: studenta pieredzes ceļš cauri augstākajai izglītībai līdz darba tirgum (Diskusija «Arhipelāgs IZGLĪTĪBA»), pašu izglītojamo redzējums par to, kādai ir jābūt kvalitatīvai izglītībai (Pieredzes stāsti «Laidiet mani pie teikšanas!»).

Swedbank ir viens no festivāla pamatlicējiem un izglītības satura patrons, īstenojot savu misiju virzīt Latvijas izglītību uz izcilību. Pilna Sarunu festivāla LAMPA programma: www.festivalslampa.lv/lv/programma/ .

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu