Vairāki NA valdes locekļi aicina «oligarhu lietas» sarunas apspriest Saeimas komisijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Vairāki nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) valdes locekļi aicina sasaukt Saeimas atbildīgās komisijas sēdi par «oligarhu lietas» sarunām, sacīja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

Uz Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisiju nepieciešams uzaicināt tiesībsargājošo iestāžu pārstāvjus, lai izvērtētu sarunās atspoguļotos faktus. Tiesībsargi varētu informēt, vai tajās ir saskatāms noziedzīgs nodarījums, skaidroja politiķis. Pagaidām tās var saukt par «iespējamām sarunām», jo ir atšķirīgi viedokļi par to reālo norisi, pauda politiķis.

Taujāts par iespēju veikt parlamentāro izmeklēšanu, Bērziņš atbildēja, ka parlamentārās izmeklēšanas komisijas ļoti reti sasniedz izvirzītos mērķus. Savukārt Saeimas atbildīgās komisijas formāts ir daudz kompetentāks, turklāt tajā ir pārstāvēti visu frakciju pārstāvji, sacīja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs.

Kā ziņots, «Vienotība» varētu rosināt parlamentārās izmeklēšanas komisijas veidošanu saistībā ar žurnālā «Ir» publicētajām «oligarhu lietas» sarunām, aģentūrai LETA sacīja partijas priekšsēdētājs Andris Piebalgs

Piebalgs pastāstīja, ka pašlaik notiek šīs ieceres apspriešana un, saņemot kolēģu atbalstu, šāds priekšlikums tiks izteikts koalīcijas partneriem.

Jau vēstīts, ka viesnīcā «Rīdzene» noklausītās politiķu un uzņēmēju sarunas kalpoja kā viens no galvenajiem pierādījumiem tā dēvētajā oligarhu lietā, kas tika ierosināta 2011.gadā pēc Krimināllikuma pantiem par kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs šo lietu izmeklēja vairākus gadus, tomēr izrādījās, ka noklausītās sarunas nav pietiekams pierādījums apsūdzību celšanai, tāpēc kriminālprocess tika izbeigts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu