Matemātikas eksāmena rezultāti sliktāki par pērnajiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gandrīz pusē skolu, kurās skolēni kārtoja matemātikas eksāmenu, vidējie rādītāji šajā valsts pārbaudījumā nesasniedza pat valsts vidējo rezultātu - 34,9%.

Kā liecina Valsts izglītības satura centra informācija, matemātikas eksāmens šogad tika kārtots 419 izglītības iestādēs un skolēniem vidēji valstī izdevās uzrādīt 34,9% rezultātu, kas ir mazāk nekā pērn, tādējādi šī eksāmena rezultāti turpināja lejupslīdi.

No 419 skolām, kas piedalījās eksāmenā, 201 skolā uzrādītie vidējie rezultāti šajā eksāmenā bija zemāki par 34,9%, svārstoties no 34,87% līdz pat 7,5%.

Šīs skolas «izsētas» pa visu Latvijas teritoriju - tās atrodas kā galvaspilsētā, tā arī lauku reģionos. Kopumā Rīgas skolu šajā sarakstā ir aptuveni ceturtdaļa.

Liela daļa skolu šajā sarakstā ir vakarskolas, profesionālās vidusskolas, taču ir arī ģimnāzijas. Piemēram, Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzijas skolēnu vidējais sniegums šajā eksāmenā bija 29,87%.

Viszemākie vidējie rezultāti matemātikas eksāmenā uzrādīti privātajā profesionālajā vidusskolā «Sigma» (7,5%). Šajā skolā gan eksāmenu kārtoja tikai viens skolēns. Nākamā rindā ar 8,89% vidējo rezultātu ir Rīgas 29.vidusskola, bet tai seko Staļģenes vidusskola ar 9,08% vidējo rādītāju. Rīgas 29.vidusskolā matemātikas eksāmenu kārtoja tikai deviņi skolēni, savukārt Staļģenes vidusskolā - 15.

Kopumā līdz 10% vidējais rezultāts matemātikas eksāmenā fiksēts piecās izglītības iestādēs, robežās no 10% līdz 20% - 66, no 20% līdz 30% - 85 izglītības iestādēs.

Šogad 212 skolēniem nemaz neizdevās nokārtot centralizēto eksāmenu matemātikā, proti, viņi nav sasnieguši 5% robežu.

Visvairāk jeb 30 šādi skolēni bija Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā. Vēl 10 skolēni eksāmenu nenokārtoja Smiltenes tehnikumā, pa deviņiem - Rīgas Valsts tehnikumā, Jelgavas tehnikumā un Cēsu Profesionālajā vidusskolā, bet pa astoņiem - Liepājas Valsts tehnikumā, Ogres tehnikumā un Daugavpils Būvniecības tehnikumā.

Taču vēl 219 skolu Latvijā vidējais rezultāts bija virs vidējā rezultāta.

Ar augstāko vidējo rādītāju tradicionāli var lepoties Rīgas Valsts 1. ģimnāzija, kuras skolēni vidēji uzrādīja 90,14% augstu rezultātu.

Tai seko Daugavpils Krievu vidusskola - licejs ar 81,78% augstu vidējo rādītāju un Rīgas vispārizglītojošā privātā vidusskola «Evrika», kuras pieci skolēni vidēji uzrādīja 77,12% rezultātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu