Rīgā piecām ielām plāno piešķirt pasaulē pazīstamu rīdzinieku vārdus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrejs Baburovs / LETA

Rīgā plāno izveidot pasaulē pazīstamo rīdzinieku Oskara Stroka, Aleksandra Laimes, Gustava Kluča, Vilhelma Ostvalda un Roberta Hirša ielas, informēja Rīgas domē.

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja pirmdien atbalstīja piecu jaunu ielu nosaukumu piešķiršanu pasaulē pazīstamu rīdzinieku vārdā.

Paredzēts, ka Oskara Stroka iela, Aleksandra Laimes iela, Gustava Kluča iela, Vilhelma Ostvalda iela un Roberta Hirša iela atradīsies jaunveidojamā kvartālā starp Skanstes ielu, Sporta ielu un Hanzas ielu. Galīgais lēmums par ielu nosaukumu piešķiršanu vēl būs jāpieņem domes sēdē.

Oskars Stroks dzīvoja no 1893.gada līdz 1975.gadam. Viņš bija Latvijas komponists un pianists, izcils melodists, vēl dzīves laikā dēvēts par «tango karali», sacerējis vairāk nekā 300 kompozīciju.

Aleksandrs Laime dzīvojis no 1911.gada līdz 1994.gadam, viņš bija latviešu ceļotājs un pētnieks, pazīstams kā pirmais cilvēks, kurš ar kājām sasniedzis Anhela ūdenskritumu Venecuēlā.

Gustavs Klucis, kurš dzīvoja no 1895.gada līdz 1938.gadam, bija latviešu plakātists, dizainers, gleznotājs un viens no zināmākajiem latviešu izcelsmes māksliniekiem pasaulē.

Vilhelms Ostvalds, kurš dzīvoja no 1853.gada līdz 1932.gadam, bija ķīmiķis, filozofs, kā arī Nobela prēmijas laureāts.

Roberts Hiršs dzīvoja no 1895.gada līdz 1972.gadam un bija uzņēmējs, zīda un mākslīgā zīda audumu ražošanas ieviesējs Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu