«Latvijas pasts» plāno izvietot velonovietnes vēl pie piecām Rīgas nodaļām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Austra Helēna Žaggere/LETA

AS «Latvijas pasts» šovasar plāno izvietot velonovietnes vēl pie piecām Rīgas pasta nodaļām, pavēstīja uzņēmuma pārstāve Vineta Danielsone.

Viņa norādīja, ka «Latvijas pasts» izstrādājis īpaša dizaina velonovietņu risinājumu un pirmās velonovietnes pēc nepieciešamo saskaņojumu saņemšanas izvietotas pie trim Rīgas un reģiona pasta nodaļām. Atkarībā no saskaņošanas procesa gaitas šovasar velonovietnes plānots izvietot pie vēl piecām Rīgas pasta nodaļām, kas izvēlētas, vērtējot riteņbraucēju plūsmu un nodaļu pieejamību. Pasta nodaļu aprīkošana ar velonovietnēm tiks turpināta ne tikai galvaspilsētā, bet arī Latvijas reģionos.

«Jaunās velonovietnes veidotas, balstoties uz riteņbraukšanas ekspertu rekomendācijām un konsultējoties ar Latvijas Riteņbraucēju apvienību. Tās ir augstā tipa velonovietnes ar īpašu dizainu - novietņu siluetā stilistiski attēlota sūtījuma aploksne, un tās izgatavotas no nerūsējošā tērauda. Augstā tipa velostatīvi tiek atzīti par riteņbraucējiem drošākiem un ērtākiem, turklāt šāda tipa novietnes iespējams izmantot, piestiprinot arī bērnu ratiņus un moto tehniku. Konstrukcijas iespējams lietot, velosipēdu gan piestiprinot pie pamatnes, gan arī bez stiprināšanas,» klāstīja Danielsone.

Velonovietnes patlaban izvietotas pie trim pasta nodaļām - Rīgas 39.pasta nodaļas Brīvības gatvē 211, Rīgas 46.pasta nodaļas Kalnciema ielā 48 un Rīgas 44.pasta nodaļas Ziemeļu ielā 10, lidostā «Rīga». Atkarībā no nepieciešamo saskaņojumu saņemšanas jaunā tipa velonovietnes plānots izvietot vēl pie piecām pasta nodaļām Rīgā: pie 1.pasta nodaļas Tallinas ielā 4, pie 10.pasta nodaļas Elizabetes ielā 41/43, pie 13.pasta nodaļas K.Valdemāra ielā 145, pie 14.pasta nodaļas Kokneses prospektā 15 un pie 84.pasta nodaļas Ūnijas ielā 52 k.1.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu