LTV nevērsīsies tiesā pret Lembergu saistībā ar izteikumu par naudas saņemšanu no «KPV LV»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Televīzija nevērsīsies tiesā pret Ventspils domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu («Latvijai un Ventspilij») saistībā ar viņa pērn preses konferences laikā pausto izteikumu, ka LTV vadība un raidījuma «De Facto» žurnālisti saņem naudu no Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa politiskā spēka «KPV LV», sacīja LTV pārstāve Dace Jansone.

Viņa norādīja, ka par Lemberga izteikumiem pagājušā gada 21.septembrī LTV iesniedza prokuratūrai iesniegumu aicinot sākt kriminālprocesu. Prokuratūra to nosūtīja izskatīšanai Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes (KRP) Ventspils iecirknim, bet pērn 25.oktobrī policijas amatpersona pieņēma lēmumu par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu. LTV to pagājušā gada 4.novembrī pārsūdzēja pēc piekritības Ventspils prokuratūrai, lūdzot atcelt VP KRP Ventspils iecirkņa policijas amatpersonas lēmumu, tomēr Ventspils prokuratūra 21.novembrī nolēma atstāt policijas lēmumu spēkā, norādīja LTV pārstāve.

Pēc Jansones teiktā, izvērtējot Ventspils prokuratūras lēmumā esošo motivāciju, LTV nolēma tiesā nevērsties.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka pērn LTV plānoja vērsties tiesā saistībā ar Lemberga izteikumiem, kurus viņš 2016.gada 6.julijā pauda iknedēļas preses konferences laikā. LTV ieskatā Lembergs, tolaik atbildot uz žurnālistu jautājumiem, apzināti pauda nepatiesu un apmelojošu informāciju plašsaziņas līdzekļiem, vienlaikus to izplatot arī video straumēšanas interneta vietnē «Youtube». Preses konferences laikā Lembergs apgalvoja, ka viņam esot zināms, ka no Kaimiņa politiskās kustības naudas tiekot maksāts LTV vadībai un raidījuma «De Facto» žurnālistiem, konkrēti Ivo Leitānam.

«LTV kategoriski iebilst pret šādām nepatiesām ziņām no Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga puses un uzskata šo par apzinātu ļaunprātību un apmelošanu kā pret Latvijas sabiedrisko televīziju, tā raidījumu «De Facto» un LTV žurnālistiem,» tolaik norādīja LTV.

LTV pauda gatavību vērsties prokuratūrā, norādot, ka Lembergs ir izdarījis noziedzīgu nodarījumu, par kuru atbildība paredzēta Krimināllikuma 157.pantā – neslavas celšana. Vienlaikus LTV plānoja vērsties pie Ventspils domes priekšsēdētāja ar aicinājumu atsaukt izplatītās ziņas likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu