Hokings brīdina: Trampa rīcība var pārvērst Zemi par Venērai līdzīgu planētu

Apollo TV
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MATT DUNHAM / TT NYHETSBYRÅN

Slavenais zinātnieks Stīvens Hokings brīdinājis, ka Donalda Trampa lēmums izstāties no Parīzes klimata vienošanās var Zemi novest pie «nogāzes un punkta, kad globālās sasilšanas sekas būs nekontrolējamas un neatgriezeniskas», vēsta «Independent».

ASV prezidents pagājušajā mēnesī paziņojis, ka ASV izstāsies no Parīzes vienošanās, kuru parakstījušas gandrīz 200 valstis norādot, ka viņš vēlas panākt jaunu vienošanos, kurā ASV bizness netiktu skarts.

Tramps norādīja, ka no Parīzes vienošanās visvairāk cieš ogļu sfēras uzņēmumi. Trampa lēmums visā pasaulē tiek plaši kritizēts, kurā Francija, Itālija un Vācija paziņojušas, ka šī vienošanās neparedz nekādas jaunas sarunas.

Intervijā televīzijas kanālam «BBC» Hokings uzsvēra, ka šāda Trampa rīcība izraisīs bīstamas sekas planētas videi, ar kurām būs jāsaskaras nākamajām paaudzēm.

«Mēs esam tuvu tam kritiskajam punktam, kad globālā sasilšana kļūs neatgriezeniska. Trampa rīcība var pagrūst Zemi uz nogāzi, kas vēlāk ļaus mūsu planētai kļūt par līdzīgu Venērai, kur gaisa temperatūra sasniedz 250 grādus, un tur regulāri līst sērskābais lietus,» teica Hokings.

Zinātnieks uzsvēra, ka klimata izmaiņas ir viena no lielākajām bīstamībām, ar kuru jāsaskaras mūsu planētai, un to vēl var novērst, ja cilvēki rīkosies pareizi.

«Noraidot jebkādus pierādījumus par klimata maiņām un izstāšanās no Parīzes klimata vienošanās, prezidents izraisīs vides bojājumus, apdraudēs dabas pasauli, un par to būs jāmaksā mums un mūsu bērniem. To visu var novērst,» teica Hokings.

«Nedomāju, ka mēs izdzīvosim turpmākos 1000 gadus, nedodoties kosmosā. Es vēlos, lai sabiedrības interese kosmosa apguvē būtu lielāka,» pauda Hokings.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu