«Vienotība» aicinās izveidot izmeklēšanas komisiju par «oligarhu sarunām»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Partija «Vienotība» (V) aicinās koalīcijas partnerus izveidot parlamentārās izmeklēšanas komisiju par tā dēvētajām «oligarhu sarunām», pēc Saeimas frakcijas sanāksmes sacīja partijas vadītājs Andris Piebalgs.

(Pievienota 3.-5.rindkopa.)

Piebalgs piebilda, ka aicinās komisiju izveidot un tā vadību uzticēt Andrejam Judinam (V).

Par komisijas veidošanu iestājās partijas valdes vairākums, skaidroja partijas vadītājs.

Judina godaprātu «man liekas, neviens parlamentā neapšauba», un viņam ir nepieciešamās spējas, lai parlamentārā komisija sasniegtu ātru un teicamu rezultātu, skaidro Piebalgs.

Komisijas uzdevumi būtu pārliecināties par izskanējušo faktu autentiskumu, noskaidrot, kāpēc šajā lietā ilgi netika pieņemti lēmumi, un pateikt, kādi politiskie pasākumi vēl ir nepieciešami, lai šāda situācija nekad nevarētu atkārtoties.

Kā ziņots, ka viesnīcā «Rīdzene» noklausītās politiķu un uzņēmēju sarunas kalpoja kā viens no galvenajiem pierādījumiem tā dēvētajā oligarhu lietā, kas tika ierosināta 2011.gadā pēc Krimināllikuma pantiem par kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu.

KNAB šo lietu izmeklēja vairākus gadus, tomēr izrādījās, ka noklausītās sarunas nav pietiekams pierādījums apsūdzību celšanai, tāpēc kriminālprocess tika izbeigts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu