Vairāki «Vienotības» deputāti saistībā ar «oligarhu sarunām» aicina pārbaudīt Dūklava sniegtās ziņas amatpersonas deklarācijās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Vairāki partijas «Vienotība» deputāti saistībā ar žurnālā «Ir» publiskoto informāciju aicina Valsts ieņēmumu dienestu (VID) pārbaudīt zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) valsts amatpersonas deklarācijās sniegto ziņu patiesumu, liecina politiķes Ilze Viņķeles «twitter.com» kontā publicētais iesniegums.

Ar šādu aicinājumu pie VID direktores Ilzes Cīrules vērsušies deputāti Viņķele, Lolita Čigāne, Ints Dālderis, Andrejs Judins un Aleksejs Loskutovs.

Politiķi atsaucas uz «Ir» publiskoto informāciju informāciju, ka «Dūklava īpašumā ir, iespējams, valsts amatpersonas deklarācijās neuzrādīts īpašums Rīgas Brīvostas teritorijā». Tāpēc lūgts pārbaudīt ministra valsts amatpersonas deklarācijās par pēdējiem septiņiem gadiem sniegto ziņu patiesumu.

Parlamentārieši aicina īpaši izvērtēt, vai deklarācijās atspoguļots pilns Dūklava tiešā vai pastarpinātā īpašuma esošas mantas klāsts.

VID aģentūru LETA informēja, ka šāds deputātu iesniegums vēl nav saņemts. Līdz ko tas notiks, VID savas kompetences ietvaros vērtēs konkrētās amatpersonas deklarācijas noteiktajā laika periodā. VID prognozē, ka lielākās grūtības sagādās iespējamo objektu identificēšana.

Dūklavs aģentūrai LETA noliedza, ka viņam piederētu šāds zemesgabals. «Tās ir muļķības, cilvēkiem laikam nav, ko rakstīt. Neesmu lasījis žurnālu «Ir», un nelasu to,» sacīja Dūklavs, vienlaikus noliedzot, ka viņam piederētu zeme Rīgas brīvostas teritorijā.

Jau vēstīts, ka viesnīcā «Rīdzene» noklausītās politiķu un uzņēmēju sarunas kalpoja kā viens no galvenajiem pierādījumiem tā dēvētajā oligarhu lietā, kas tika ierosināta 2011.gadā pēc Krimināllikuma pantiem par kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu.

KNAB šo lietu izmeklēja vairākus gadus, tomēr izrādījās, ka noklausītās sarunas nav pietiekams pierādījums apsūdzību celšanai, tāpēc kriminālprocess tika izbeigts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu