Rīgā jūnijā pieķer 4,2 reizes vairāk «zaķu» nekā mēnesi iepriekš

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas sabiedriskajā transportā šogad jūnijā pieķerti 3730 bezbiļetnieku, kas ir 4,2 reizes jeb par 2833 bezbiļetniekiem vairāk nekā iepriekšējā mēnesī, vienlaikus veikto pārbaužu skaitam samazinoties par 17,7%, pavēstīja pašvaldības SIA «Rīgas satiksme».

Tostarp autobusos 2017.gada jūnijā notverti 1770 bezbiļetnieku, trolejbusos - 1069, bet tramvajos - 891 bezbiļetnieks. No notvertajiem bezbiļetniekiem 889 sodu samaksāja uzreiz, bet 2841 bezbiļetniekam izrakstīts rēķins.

Vienlaikus jūnijā Rīgas sabiedriskajā transportā kopumā veica 23 860 pārbaužu, kas ir par 17,7% jeb 5130 pārbaudēm mazāk nekā iepriekšējā mēnesī. Visvairāk pārbaužu jūnijā bija autobusos - 11 611, kamēr trolejbusos veiktas 7802 pārbaudes, bet tramvajos - 4447 pārbaudes.

Jūnijā visvairāk pasažieri par braukšanu bez biļetes sodīti 15.trolejbusa maršrutā - 163 pasažieri, savukārt neviens pasažieris nav sodīts 34.autobusa maršrutā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka šogad maijā, proti, mēnesī pirms pašvaldību vēlēšanām, kuras notika 3.jūnijā, «Rīgas satiksme» transportlīdzekļos veica 28 990 pārbaužu un tajās pieķēra vien 897 bezbiļetniekus. Tādējādi dati apliecināja pirms vēlēšanām sociālo tīklu lietotāju novērojumus, ka kontrole Rīgas sabiedriskajā transportā ir ļoti reta parādība, turklāt bez biļetes braucošie pasažieri netiek sodīti, vien brīdināti.

Vienlaikus kompānijas pārstāvji skaidroja, ka maijā Rīgas sabiedriskajā transportā tika veikta ne tikai biļešu kontrole, bet arī pasažieru plūsmu pārbaude, lai iegūtu informāciju par nepieciešamo reisu nodrošinājumu vasarā, kā arī vērtētas vietas, kurās turpmāk tiks veidoti kontroles reidi.

«Rīgas satiksme» nodrošina pasažieru pārvadājumus Rīgā ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu