Līdz jūlijam adoptēti 88 Latvijas bērni, tostarp 32 uz ārvalstīm

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Šogad līdz jūnijam Latvijas iedzīvotāji adoptējuši 56 bērnus, bet uz ārvalstīm adoptēti 32 bērni, liecina Labklājības ministrijas (LM) apkopotā informācija.

Latvijas iedzīvotāji šogad līdz jūlijam adoptējuši par četriem bērniem mazāk nekā līdz pagājušā gada attiecīgajam mēnesim, savukārt uz ārvalstīm adoptēti tikai 32 bērni pretstatā 63 bērniem pērn.

Kā ierasts, Latvijas iedzīvotāji izvēlas adoptēt gados jaunākus bērnus. 48 no 56 adoptētajiem bērniem ir vecumā līdz desmit gadiem, bet astoņi - no desmit līdz 18 gadiem. Savukārt uz ārvalstīm adoptēti 16 bērni līdz desmit gadu vecumam, un tikpat daudz - vecumā no desmit līdz 18 gadiem.

Patlaban reģistrā ir ziņas vēl par 1308 bērniem, kuriem jāmeklē adoptētāji. Lielākā daļa jeb 896 bērni ir vecumā no desmit līdz 18 gadiem.

Patlaban adopcijai pieteikušies 188 adoptētāji no Latvijas un 37 ārvalstu adoptētāji. No visiem adoptējamiem 523 bērnus var adoptēt uz ārvalstīm, bet 469 bērni to nevēlas vai arī viņu brāļi vai māsas nepiekrīt viņu šķiršanai adopcijas gadījumā.

Jau ziņots, ka pērn kopumā adoptēti 247 Latvijas bērni, kas ir par 20 bērniem mazāk nekā 2015.gadā, liecina LM apkopotā informācija.

No 2016.gadā adoptētajiem bērniem 247 bērniem teju puse jeb 120 adoptēti uz ārvalstīm, kas ir par 15 bērniem mazāk nekā pirms gada. Savukārt Latvijas iedzīvotāji pagājušajā gadā attiecīgi adoptējuši 127 bērnus, kas ir par pieciem bērniem mazāk nekā pirms gada.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu