«Vienotības» «liberālais spārns» gatavojas veidot jaunu partiju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Vienotības» «liberālais spārns» gatavojas veidot jaunu partiju, tādējādi sagaidāms, ka līdz septembrī paredzētajam kongresam šis politiskais spēks sašķelsies, pirmdienas vakarā vēstīja «TV3 Ziņas».

Par to, ka partija «Vienotība» ir nopietnu pārmaiņu priekšā, neoficiāli tiek runāts jau vairākus mēnešus, taču nu jau tas tiek darīts pavisam atklāti.

«TV3 Ziņu» rīcībā esošā informācija liecina, ka iespēju pamest partijas «Vienotība» Saeimas frakciju bez Viņķeles šobrīd ļoti nopietni apsver vēl četri tā sauktā liberālā spārna pārstāvji – Ints Dālderis, Andrejs Judins, Aleksejs Loskutovs un Lolita Čigāne.

Viņi ilgstoši kritizē partijas politisko kursu, kā arī Solvitas Āboltiņas ietekmi. Pēc publiskotajām «oligarhu sarunām», kas atklāj jaunu politiskās vides puvuma apmēru, esot pieprasījums pēc jauna liberāli centriska politiskā spēka, kas iestātos par pilsoņu brīvību.

Pagaidām sarunas par jaunas partijas izveidi notiekot neoficiāli. Nekādu lēmumu nebūšot, kamēr Saeima neapstiprinās svarīgās nodokļu un veselības reformas, kas paredzētas jūlijā. Tam, vai jauna partija tiks veidota, jābūt skaidram līdz septembra sākumam – lai piedalītos Saeimas vēlēšanās, tā jāreģistrē gadu iepriekš, vēsta «TV3 ziņas»

Savukārt Eiropas Parlamenta deputāts Artis Pabriks (V) intervijā LNT izteica ierosinājumu apvienoties partijām «Vienotība», «Jaunā konservatīvā partija», «Latvijas Reģionu apvienība» un «Latvijas attīstībai».

Pabriks teica, ka šīs partijas balstās uz līdzīgām platformām un grib redzēt Latviju kā eiropeisku valsti. Pabriks piebilda, ka katrai partijai atsevišķi ir neliela politiskā ietekme, bet visu partiju ietekme kopumā mazinās, tādēļ nekavējoties nepieciešama apvienošanās, kamēr tas vēl esot iespējams.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu