Kučinskis prognozē, ka nodokļu reformas virzība Saeimā notiks bez aizķeršanās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Paredzams, ka nodokļu reformas virzība Saeimā notiks bez aizķeršanās un nodokļu reforma tiks pieņemta 21.jūlijā, šodien pēc Ministru kabineta sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Ministru kabinetā atbalstītie ar nodokļu politikas reformu saistītie likumprojekti Saeimā tiks iesniegti šovakar. Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) šodien pēc valdības sēdes žurnālistiem pauda cerību, ka deputāti būs konstruktīvi un novedīs nodokļu reformu līdz finišam.

Kučinskis uzsvēra, ka nodokļu reforma nodrošinās paredzamību un nodokļu stabilitāti. «Šis ir signāls tam, ka būs iespējams plānot savu darbību ilgtermiņā,» pauda premjers.

Savukārt Reizniece-Ozola piebilda, ka nodokļu reformas rezultātā tiks nodrošināta konkurētspēja, mazināta nevienlīdzība un ēnu ekonomikas apkarošanas rezultātā augs valsts budžeta ieņēmumi.

Tiesa, diskusijas par atsevišķiem Ministru kabinetā atbalstītiem likumprojektiem vēl turpināsies Saeimā. Viens no diskusiju objektiem varētu būt nevalstisko organizāciju (NVO) kritizēto jauno Uzņēmumu ienākuma nodokļa likums, kas nemotivēšot uzņēmējiem ziedot NVO. Premjers atzina, ka diskusijas par ziedojumiem NVO vēl turpināsies, jo nedrīkst apdraudēt tādas sabiedrībai nozīmīgas iniciatīvas, kādas īsteno, piemēram, fonds «Ziedot.lv».

Savukārt finanšu ministre informēja, ka Saeimā vēl gaidāmas diskusijas par mikrouzņēmumu regulējumu - pieļaujamā atalgojuma ierobežojumu un kopējo ieņēmumu apjomu, kādu cilvēks var saņemt, strādājot mikrouzņēmumā.

Kučinskis piebilda, ka mikrouzņēmumu režīms ir paredzēts uzņēmējdarbības sākšanai, tāpēc nav pieļaujamas tādas situācijas, kad viens cilvēks strādā 26 mikrouzņēmumos. Premjers pieļāva, ka apstiprināšanai Saeimā tiks virzīts priekšlikums, ka cilvēks var būt nodarbināts tikai vienā mikrouzņēmumā.

Tāpat turpināsies diskusijas par mikrouzņēmumu darbinieku iesaisti veselības nozares finansēšanas sistēmā, kas tiks skatīts kontekstā ar topošo veselības nozares finansēšanas likumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu