Ābotliņa: Ir situācijas, kad iekšējās pretrunas partijā nav pārvaramas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Atsevišķu «Vienotības» biedru izstāšanās no partijas nav pamats, lai runātu par to, ka «Vienotība» varētu pazust no Latvijas politiskās skatuves, uzskata partijas Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa.

«Mēs dzīvojam brīvā demokrātiskā valstī. «Vienotība» ir ļoti ilgi plosīta iekšējās pretrunās. Vienmēr esmu mēģinājusi gan iekšēji, gan ārēji paskaidrot, ka ir tāda situācijas, kad iekšējās pretrunas nav pārvaramas, un tas ir apstiprinājies,» sacīja Āboltiņa, komentējot Ilzes Viņķeles, Lolitas Čigānes, Andreja Judina, Alekseja Loskutova un Inta Dāldera ieceri veidot citu politisko spēku.

Politiķe akcentēja, ka tikai no pašas partijas ir atkarīgs, vai tā spēj saņemties un pārvarēt krīzes situācijas un mobilizēties.

«Ir cilvēki, kas stājas ārā, ir cilvēki, kas stājās iekšā. Nedomāju, ka būtu pamats runāt par to, ka «Vienotībai» nav iesējas palikt un būt spēlētājam uz Latvijas politiskas skatuves,» norādīja politiķe.

Viņa sacīja, ka šis ir «diezgan garš» un viņai «personīgi sāpīgs stāsts, kādā veidā šajās iekšējās pretrunās «Vienotība» ir vājināta». Tomēr visu vērtēšot vēlētāji, lai arī nodarīto ļaunumu nevar pilnībā novērst, piebilda Āboltiņa.

Kā ziņots, «Vienotības» «liberālais spārns» gatavojas veidot jaunu partiju, tādējādi sagaidāms, ka līdz septembrī paredzētajam kongresam «Vienotība» sašķelsies, vēstīja «TV3 ziņas».

Atsaucoties uz neoficiālu informāciju, raidījums vēstīja, ka iespēju pamest «Vienotības» Saeimas frakciju apsver politiķe Ilze Viņķele un vēl četri tā sauktā «liberālā spārna» pārstāvji - Ints Dālderis, Andrejs Judins, Aleksejs Loskutovs un Lolita Čigāne, kuri ilgstoši kritizē partijas politisko kursu un «Vienotības» Saeimas frakcijas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas ietekmi partijā. Savulaik pie Viņķeles domubiedriem tika minēts arī Saeimas deputāts Veiko Spolītis.

Viņķele domā, ka pēc publiskotajām tā dēvētajām «oligarhu sarunām» esot pieprasījums pēc jauna liberāli centriska politiskā spēka, kas iestātos par pilsoņu brīvībām. Viņķeles ieskatā «Vienotībai» nav nākotnes. «Tas stāsts ir beidzies, jāsaka gan, jau pirms trīs gadiem. Toreiz spītīgi atteicāmies atzīt šo realitāti, bet tagad nav vairs kur sprukt,» paziņoja politiķe.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu