Zinātnieki: lai pasargātos no prostatas vēža, vīrietim jāejakulē 21 reizi mēnesī

Apollo TV
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos

Hārvarda Universitātes zinātnieki izpētījuši, ka, ja vīrietis mēnesī ejakulē vismaz 21 reizi, tad risks saslimt ar prostatas vēzi ir ievērojami mazāks, liecina zinātniskajā žurnālā «European Urology» publicētais pētījums.

Pētnieki, lai nonāktu līdz šādam secinājumam, salīdzinājuši vīriešus pēc to ejakulēšanas biežuma. Rezultātā atklājās, ka

vīrieši, kas sasniedz orgasmu retāk nekā vismaz 21 reizi mēnesī, pakļauj sevi lielākam prostatas vēža riskam.

Lai arī pētnieki vēl nav atklājuši, kāpēc biežāka onanēšana vai nodarbošanās ar seksu samazina risku saslimt ar prostatas vēzi, tomēr iepriekš veiktie pētījumi liecina, ka ejakulācija palīdz dziedzerus saglabāt brīvus no kancerogēnajām vielām un dažādas infekcijas izraisošām baktērijām. Pierādīts arī, ka ejakulācija samazina iekaisumu, kas ir biežs prostatas vēža cēlonis.

Hārvarda Universitātes zinātnieki izanalizēja 31 925 veselus vīriešus vecuma grupās no 20 līdz 29 gadiem un no 40 līdz 49 gadiem. Dalībnieki piedalījās īpašā aptaujā par ejakulēšanas biežumu, sākot no 1992. gada līdz 2010. gadam.

Rezultātā atklājās, ka no visiem aptaujas dalībniekiem

prostatas vēzis ir diagnosticēts 3839 vīriešiem, un lielākā daļa no viņiem ejakulē četras līdz septiņas reizes mēnesī.

Pētnieki žurnālistiem klāstīja: «Mēs secinājām, ka vīrieši, kas ejakulē vismaz 21 reizi mēnesī, ir veselāki nekā vīrieši, kas to dara četras līdz septiņas reizes mēnesī.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu