JKP tautas sapulces manifestu parakstījuši 1200, un to iesniegs Valsts prezidentam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) tautas sapulces manifestu parakstījuši 1200 cilvēku un tas tiks iesniegts Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, paziņojumā medijiem vēsta JKP vadītājs Jānis Bordāns.

Paziņojumā JKP saka lielu paldies visiem, kas vakar piedalījās tautas sapulcē par tiesiskumu pie Rīgas pils, un novērtē arī Valsts prezidenta gatavību iznākt pie tautas, kas ir sarūgtināta par tā saukto «oligarhu sarunu» saturu. JKP arī cer, ka Vējonis sadzirdēja sanākušo noskaņojumu, proti, sarūgtinājumu un dusmas.

«Vakardienas vēstījums ir skaidrs un nepārprotams - muļļāšanās un klusēšana vairs nevar turpināties. Ir jāseko skaidrai rīcībai, lai tauta atkal varētu uzticēties saviem priekšstāvjiem,» teikts paziņojumā.

JKP atgādina, ka manifestā tika izvirzītas arī trīs prasības, to skaitā, Valsts prezidentam pieprasīt oligarhu sarunās iesaistīto ministru - satiksmes ministra Ulda Auguļa (ZZS) un zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) demisiju, Nacionālās Drošības komisijai un tieslietu ministram Dzintaram Rasnačam (VL-TB/LNNK) sniegt situācijas izvērtējumu no demokrātijas principu viedokļa un pieprasīt ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera paskaidrojumu par tiesisko nekompetenci valsts interešu aizstāvībā, savukārt tā iztrūkuma gadījumā, pieprasīt ģenerālprokurora atkāpšanos.

Partija uzsver, ka vakar parakstīto dokumentu iesniegs Valsts prezidentam un gaidīs skaidras atbildes. JKP sola neklusēt, piebilstot, «nākamreiz būsim vēl vairāk, ja reakcijas nebūs».

Jau ziņots, ka ceturtdienas vakarā JKP rīkotās tautas sapulces dalībniekus uzrunāja arī Valsts prezidents, atkārtoti aicinot «oligarhu sarunu» dalībniekus pašus vērtēt savu politisko atbildību, taču tika izūjināts un asi kritizēts, pieprasot no prezidenta skaidrāku un stingrāku nostāju pret «oligarhu sarunās» iesaistītajām personām.

Vējonis bija ieradies uz sapulci, taču uzstāties nebija plānojis. Politiķis uz skatuves tika uzaicināts ar vārdiem, ka beidzot pienācis laiks saņemt atbildes no prezidenta. Vējoni, kāpjot uz skatuves, pavadīja skaļi pasākuma dalībnieku saucieni.

Uzrunā Vējonis pateicās cilvēkiem par piedalīšanos tautas sapulcē un viedokļa paušanu, uzsverot, ka pasākuma apmeklēšana liecina, ka iedzīvotāji ir par tiesisku valsti. Politiķis atkārtoja pirms pāris dienām teikto, ka katram «oligarhu sarunās» iesaistītajam ir jāizdara secinājumi un jāuzņemas atbildība.

Vējonis atkārtoti teica, ka viņam Rīdzenes sarunas nav «absolūti pieņemamas». «Mēs esam vienā laivā un mēs visi raudzīsimies, lai sarunu izvērtēšanas process notiktu stingri, pēc tiesiskiem principiem. Es esmu pārliecināts, ka šodienu notikumi palīdzēs mums būs labākiem un kopā veidot stiprāku valsti,» sacīja Vējonis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu