Par 30 000 eiro maina bojātās stikla plātnes pie Mākslas muzeja

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šomēnes par 30 000 eiro tiek novērsti Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) stikla ātrija plātņu bojājumi, kas nerada draudus drošībai, tomēr vizuāli izskatās nepievilcīgi, vēsta telekanāls LNT.

Ieplaisājušo stikla bloku nomainīšanas izmaksas sedz apdrošinātāji. Rīgas dome sola turpināt meklēt risinājumus, kā stikla ātriju pret mehāniskiem bojājumiem nostiprināt, bet jaunu problēmu gadījumā atkārtoti vērsīsies pie apdrošinātājiem.

Šonedēļ laukums pie muzeja ir daļēji norobežots, uz stikla ātrija uzcelta telts un notiek bojāto fragmentu nomaiņa. Tas ir sarežģīts un laikietilpīgs process, jo astoņus centimetrus bieza rūdītā stikla pārvietošana ir tehnisks izaicinājums. «Tie stikli ir lielgabarīta, otrkārt, viņi ir smagi. Lai izturētu šīs slodzes. Un viņi vēl ir apsildāmi,» teica SIA «RERE Būve» darbu vadītājs Juris Grodņa.

Pa stiklu ieteicams pārvietoties tikai kājām, jo no jauna uzstādītie stikli ir identiski iepriekšējiem un nav izslēgts, ka arī šie reiz varētu ieplaisāt. Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) pēc pirmā stikla saplēšanas, pie kā vainīgi bija skrituļdēļu braucēji, solīja aktīvāk viņus pieskatīt, taču tas manāmi nav sekmējies.

Par jaunajām plaisām gan nav skaidrs, kā tās radušās un vai vainīgi varētu būt cilvēki, vai arī, piemēram, tehnika, kas ziemā attīra laukumu no sniega.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu